RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Anne Frank /Múzsák Társulat vendégjátéka/
5

Anne Frank /Múzsák Társulat vendégjátéka/

monodráma

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

Múzsák Társulat vendégjátéka
ANNE FRANK
Író: Thuróczy Katalin

Anne Frank naplóját a világ valamennyi országában ismerik, számtalan nyelvre fordították le.

Anne Németországban, tehetős zsidó családban született, és arról álmodozott, hogy híres író, újságíró lesz belőle. Vágya nem úgy teljesült, ahogy szerette volna, terveit elsöpörte a II. világháború.

A nácik hatalomra jutásának évében, 1933-ban családjával Németországból a biztonság reményében menekült Hollandiába. 1940-ben a németek elfoglalták Amszterdamot, és 1942 júliusában a nácik és a velük együttműködő hollandok megkezdték az ország zsidó lakosságának lengyelországi haláltáborokba történő deportálását. Erre a tervszerű népirtásra a görög eredetű holokauszt, illetve a héber soá, magyar történeti munkákban a vészkorszak kifejezések használatosak.

Anne menekülni kényszerült családjával, éveken át éltek az amszterdami Prinsengracht utca 263 alatti családi vállalkozás hátsó traktusában bujkálva, öszszezárva több más üldözött zsidóval. Az 1942. június 12. és 1944. augusztus 1. közötti időszakban vezette naplóját, amelyben a háború és a kirekesztettség érzésén túl, nyomon követhetjük egy nyílt eszű és szívű kamaszlány gondolatait, gondjait, életét, ahogy kislányból felnőtt nővé érik.

A Múzsák Társulat szervezői és vezetői az előadást 14 éven felüli nézőknek, ifjúsági és felnőtt előadásként egyaránt ajánlják.
A darab 1 felvonásban kerül bemutatásra, játékideje 90 perc.

A HANGJÁTÉKOK SZEREPLŐI
Apa: Őze Áron
Anya: Endrődi Ágnes
Margot: Bánfi Kata
Van Daan úr: Gyurity István
Van Daanné (Őnagysága): Vándor Éva
Peter Van Daan: Lőrincz Sándor
Dussel úr: Bregyán Péter
Peter Wessel: Jánosi Ferenc
Riporter: Harcsik Róbert
Katona: Kátai István

Rendező: Kátai István

KÉSZÜLT Anne Frank naplójának (ford: F. Solti Erzsébet és Sebők Éva) felhasználásával.

Köszönetnyilvánítás:
Külön köszönetetet szeretnék mondani a hangfelvételben szereplő művészeknek, az írónak, a rendezőnek, az Anne Frank House - Amsterdam munkatársainak, a Budaörsi PostART-nak és minden kedves kollégának, akik személyes közreműködésükkel az előadás létrehozását, annak megvalósulását támogatták.
Tövispataki Beáta

Ajánlatunk


zenés játék két részben

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!