RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Zsoldos Béla: Prémium / JAZZMŰHELY

Zsoldos Béla: Prémium / JAZZMŰHELY

A jubileumi koncerten a Liszt Ferenc-díjas Zsoldos Béla és vendégei a zeneszerző és ütőhangszeres szólista gazdag életművéből, sikeres és erre az alkalomra írt alkotásaiból válogatnak, valamint vibrafonra és nagyzenekarra készült virtuóz műveket is eljátszanak, így mutatva meg, hogyan él együtt ez a különleges hangszer és a big band.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 20:00

Zsoldos Béla: Prémium / JAZZMŰHELY

Kinek jár prémium? Aki hetvenedik születésnapjához közeledve, onnan visszatekintve elmondhatja, hogy rengeteg értékkel gazdagította a magyar zenei életet, ráadásul több különböző szerepben tette ezt. Annak is jár, aki kíváncsi a Budapest Jazz Orchestra által nyújtott kikezdhetetlen nagyzenekari hangzásra, Dés László művészi hangszerszólóira, Borlai Gergő zseniális dobolására és a Zsoldos családban fellelhető további zenei értékekre. Zsoldos Béla ütőhangszeres Prémiuma minden zenerajongónak jár.

A sok neves sarjjal büszkélkedő zenészcsaládba született Zsoldos Béla 1970 óta a hazai zenei élet élvonalában tevékenykedik. Negyven éve tanít, jelenleg is a Zeneakadémia docense. Zeneszerzőként, hangszerelőként és előadóként is mindig a minőségi, kimunkált, egyben szórakoztató zenei megoldások foglalkoztatták. Nem cövekelt le a jazznél, a könnyűzene és a klasszikus zene területén is letette névjegyét. Többezer koncert, rádió- és filmzenei felvétel, félezernél is több lemezfelvétel kötődik a nevéhez. Hangszerválasztásánál és személyiségénél fogva sem jellemző, hogy az előtérben áll, így sokan nem is tudják, hogy egy-egy sportarénabeli koncerten épp az ő szerzeményeit, hangszereléseit vagy zenei vezetői munkáját élvezik sztárfellépők előadásában. A jubileumi koncerten a Liszt Ferenc-díjas Zsoldos Béla és vendégei a zeneszerző és ütőhangszeres szólista gazdag életművéből, sikeres és erre az alkalomra írt alkotásaiból válogatnak, valamint vibrafonra és nagyzenekarra készült virtuóz műveket is eljátszanak, így mutatva meg, hogyan él együtt ez a különleges hangszer és a big band. A vibrafon mellett kiemelt szerepet kap a főként a klasszikus zenéből ismert timpani, marimba és harangsor is.

vibrafon - Zsoldos Béla

Közreműködők:
szaxofon - Dés László
dob - Borlai Gergő
ütőhangszerek - Zsoldos Dániel, Zsoldos Gábor
Budapest Jazz Orchestra

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!