RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: Almira Emiri zongoraművész - Isralb szólóestje

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: Almira Emiri zongoraművész - Isralb szólóestje

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely egy szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való közvetlen találkozásra. Szeptember 4-én az albán származású Almira Emiri zongoraművészt hallhatják a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon színpadán, aki korosztályának egyik legnagyobb tehetsége.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 4. szerda, 19:00

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely egy szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való közvetlen találkozásra. Szeptember 4-én az albán származású Almira Emirizongoraművészt hallhatják a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon színpadán, aki korosztályának egyik legnagyobb tehetsége.

 

Almira Emiri1982-ben született Albániában, 1995-től él Magyarországon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaként megnyerte a Liszt-Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt 2004-ben, majd 2006-ban (abban az évben, amikor megszerezte zongoraművészi diplomáját) első lett a Brahms Nemzetközi Zongoraversenyen is. Művészdiplomát szerzett 2007-ben Grazban is. Szólistaként és kamarazenészként ezek az évek hozták számára az induló sikert és ezzel együtt a különböző országokban való fellépéseket. Ebben az időben jelent meg CD-je a Degustation Pianistic nevű, zongoristákból álló zenei formációval. Ez idő alatt a világ számos pontján koncertezett a Babameto Trióval, több éven keresztül a tiranai Operaház szólistája volt. Bejárta Európát, többek között játszott a tiranai Zeneakadémián, Párizsban, Szicíliában a Melodica Festivalon és Lisszabonban, szalonkoncerteket adott Tel-aviviban.

 

Műsor:

Boris Pigovat: Noktürn

Boris Pigovat: Vándorcsillagok (Sólem Aléhem regénye alapján)

Ilan Rechtman: Flintstones variációk

Paolo Marzocchi: Moj e vogel si floriri (albán népdal)

Liszt Ferenc: Legenda nr2

Boris Pigovat: Jerusalem

S. Gjoni/B. Pigovat: Lule Bore (albán népdal)

 

Jegyár: 3000 Ft

 

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!