RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: A barokktól a romantikáig - Karasszon Eszter, Karasszon Dénes

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: A barokktól a romantikáig - Karasszon Eszter, Karasszon Dénes

z idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely a szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való kötetlen találkozásra. A zene mellett kulisszatitkokat is megtudhatunk, hiszen érdekes történetek hangzanak el a játszott darabokról, szerzőkről és a megszólaltatott hangszerekről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 2. hétfő, 19:00

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely a szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való kötetlen találkozásra. A zene mellett kulisszatitkokat is megtudhatunk, hiszen érdekes történetek hangzanak el a játszott darabokról, szerzőkről és a megszólaltatott hangszerekről.

 

Az est házigazdája Karasszon Eszter gordonkaművész, a repertoár pedig a barokktól a romantikáig nyúlik. A művésznő vendége szeptember 2-án, a szintén csellóművész bátyja, Karasszon Dénes lesz, akivel Barriére, Viotti, Gliére és Offenbach csellóduóit játsszák.

 

Egy ilyen intimebb közegben a zene egészen másképp hat, mint egy koncertteremben: nincs feszengés, közvetlen a légkör, az élmény pedig egészen mélyre hat. A művész nem csak játszik, de mesél is. Márpedig Karasszon Eszter csellóművésznek van mit mesélnie, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb sikereket arat itthon és Európa-szerte egyaránt. Föllép szólistaként és különböző zenekarokban is, emellett saját rendezvénysorozata keretében a szalonkoncertek házigazdája, aki beavat a darabok történetébe és kulisszatitkaiba.

 

A beszélgetős kamaraestekkel az egykor nagy népszerűségnek örvendő szalonkultúrát szeretnénk feleleveníteni, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal

 

 

Karasszon Eszter csellóművész, a szalonkoncert házigazdája

A zene születésétől fogva jelen van az életében, zenész családban nőtt fel, négy és fél évesen kapta első hangszerét. Nyolcévesen a legfiatalabb versenyzőként nyert díjat első országos csellóversenyén, azóta számos hazai és nemzetközi versenyen ért el eredményt, legutóbb 2015-ben a Nemzetközi „Popper Dávid” Csellóversenyen győzedelmeskedett. 2016-ban kitüntetéssel, Onczay Csaba osztályában diplomázott a Zeneakadémián. Fiatal kora ellenére Európa számos országában – többek között Hollandiában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Svájcban – adott már koncertet, de fellépett Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban is.

Eszter a szóló mellett értékes kamarazenei sikereket is magáénak tudhat, kamarapartnereivel 2013-ban a Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen győzött. Húszéves kora óta játszik az ország egyik vezető zenekarában, a Concerto Budapestben.Az együttes tagjaként Karasszon Eszter a repertoár és a hangszerismeret szempontjából is értékes rutint tudhat magáénak, és kivételes művészekkel, karmesterekkel dolgozhat együtt nap mint nap. Egyre nagyobb hangsúllyal szerepelnek repertoárján 20. századi és kortárs magyar szerzők – Kodály, Bartók, Dohnányi, Vajda, Gárdonyi – művei. Olyan kortárszenei fesztiválokon játszik rendszeresen, mint a Hallgatás Napja vagy a pannonhalmi Arcus Temporum Fesztivál. 2016-ban felvételt nyert a Zeneakadémia Doktori Iskolájába, jelenleg a doktori disszertációján dolgozik, melynek témája Dmitrij Sosztakovics két csellóversenye.

 

Karasszon Dénes csellóművész

Debrecenben született muzsikus családban, édesanyja zeneiskolai oboatanár volt, édesapja orgonaművész, a húga Karasszon Eszter. 1997-ben nyert felvételt a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolába Pálkövi Antal osztályába. A szegedi kamarazenei versenyen partnereivel kiemelt nívódíjat kaptak. 1999-ben harmadik lett a kecskeméti Starker János gordonkaversenyen. 2001-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, tanára Kertész Ottó volt. Kamarazene tanára volt Devich Sándor, Devich János, Hargitai Géza. Diplomáját 2006-ban szerezte meg, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájába, tanulmányait 2014 októberében fejezte be.

2006. január 1-től tagja a Magyar Állami Operaház csellószólamának és így a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának is. 2010 óta szólistaként és kamarazenészként rendszeres közreműködője a Németh Pál vezette Savaria Barokk Együttesnek, de más régi zene együtteseknek is. 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben elnyerte a Fischer Annie-ösztöndíjat.

 

Jegyár: 3000 Ft

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!