RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Zenélő madarak

Zenélő madarak

Liszt-kukacok Akadémiája
Zenélő madarak

10-15 éveseknek
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 11:00

Daquin: A kakukk
Rameau: A tyúk
Liszt: Assisi Szent Ferenc a madaraknak prédikál
Ravel: Szomorú madarak
Messiaen: Madárkatalógus (részletek)

Balog József (zongora)

Mesél Fazekas Gergely

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, s megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy történt is, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája az őszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja. A harmadik koncerten a sokszorosan díjnyertes zongoraművész, Balog József és a Zeneakadémia zenetörténet tanára, Fazekas Gergely a madarak zenei világába nyújt betekintést. Pontosabban a klasszikus zene madárvilágába. Mert nem madárhangelemzésre vállalkoznak, hanem arra, hogy bemutassák, különböző korszakokból – a barokktól a 20. századig – miként jelenítették meg műveikben a zeneszerzők a természet legjobb énekeseit.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!