RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Wayne Marshall orgonaestje

Wayne Marshall orgonaestje

Az orgonaművészek évszázadok óta csodált erénye, hogy ismerik a rögtönzés művészetének titkait. Milyen jó volna, ha nemcsak az Orgona-párbajokon, de egy „átlagos” orgonakoncerten is hallhatnánk improvizációt! - sóhajt fel a zenekedvelő. A brit vendégművész teljesíti ezt az óhajt, koncertjét improvizációk keretébe foglalva.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 8. kedd, 19:30

Az 1961-ben, az angliai Oldhamben született Wayne Marshall rendkívül színes egyéniség. Tanulóéveiben egyszerre foglalkozott jazzel, a Broadway-műfajokkal és egyházzenével! Később persze rátalált igazi életcéljára: orgona- és zongoraművész lett. Érdeklődését azonban ma sem szűkíti le egyetlen területre, hiszen nemcsak orgonál, vezényel is: vezető karmesterként ő áll a kölni WDR Funkhausorchester élén, ezen kívül az Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi első vendégkarmestere. Amellett, hogy orgonaművészként a Notre Dame-tól a Royal Albert Hallig abszolvál fellépéseket, amelyek műsorán a hagyományos repertoár szerepel, az amerikai zene iránt is élénken érdeklődik, és elismert előadója Gershwin, Bernstein, sőt Duke Ellington műveinek.
A Müpában is változatos műsort szólaltat meg. Két improvizációja között egyfelől az ismertebb, 19-20. századi francia repertoárból kínál ízelítőt Widor és Dupré egy-egy darabjával, másfelől a náluk jóval kevésbé ismert kanadai Andrew Ager (*1962), illetve az amerikai George C. Baker (*1951) - a magyar közönség számára hasonlóképpen újdonságnak számító - műveivel ismerteti meg az orgonazene kedvelőit.

Ajánlatunk


Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik. Egy nap megszáll náluk egy kapitány, bizonyos Billy Bones, aki halála előtt, Jimre bíz egy csomagot, amelyben Jim talál egy térképet, ami elrejtett kincshez vezet..

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!