RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


VOLT EGYSZER EGY - Aranyszamár Bábszínház
3

VOLT EGYSZER EGY - Aranyszamár Bábszínház

Aranyszamár Bábszínház: Volt egyszer egy
4 éves kortól

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. augusztus 16. vasárnap, 11:00

...egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó Nagy Üres mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott - és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjtött valami emléket, elért egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az Üres.

Az előadásról:

A történet egy házikóban kezdődik, csodás díszletek között. A ház lakója egy kislány, aki a Nagy Ürestől fél. Sokat nem tud róla, éppen ezért nagy-nagy szorongással tölti el. Talán az ismeretlen, talán a bezártság és a tapasztalatlanság metaforája ez a Nagy Üres.

A kislány ezért – ösztönösen jól – úgy dönt, hogy világot lát, felfedezi a környezetét, bármi is vár rá odakint, hisz eddig csak a négy fal között rettegett.
Először a ragyogó almafát ismeri meg, melynek nappal csodás almái éjszakára rettegő gömböcöké válnak. Minden éjjel a támadó kukactól tartanak többek közt, aki egyszer csak megjelenik. A legszebb almát rágcsálja össze. A tapasztalat, a megélés feloldja az almák félelmeit, és innentől híre-hamva sincs az esték előtti ijedelemnek. A kislány magával viszi a fa „lábnyomát”. És ez a rituálé minden ismeret után megismétlődik, ami ritmikussá teszi a mesét.


Alkotók:
az Aranyszamár Színház és a Kabóca Bábszínház közös produkciója

Színész:
Érsek-Csanádi Gyöngyi

Író: Máté Angi

Tervező: Bodnár Enikő

Rendező munkatársa: Baranyai Anita

Rendező: Székely Andrea

videó-ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=4EHR4Dx1qRA

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Bagossy Brothers Company az első magyar zenekarként lépett fel az MVM Dome-ban, és adott felejthetetlen hangulatú, teltházas koncertet. A közönségcentrikus, energikus koncertjeiről ismert csapat 2025 kora tavaszán ismét visszatér az MVM Dome falai közé, hogy egy újabb, erre az alakalomra tervezett egyedi látvánnyal és programmal kápráztassa el a közönséget.

Ajánló


Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020.…

Az év egyik fénypontja 2024-ben is a Klasszikus karácsony, melyen a régit az újjal, a hagyományt az innovációval kapcsolja össze…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!