RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Viktoria Mullova, Boldoczki Gábor és a Suisse Romande Zenekara / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK
2

Viktoria Mullova, Boldoczki Gábor és a Suisse Romande Zenekara / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Svájc legendás zenekarát az alapító, Ernest Ansermet félszázados működése tette naggyá. Jelenlegi vezetőjük, a brit Jonathan Nott sokoldalú érdeklődésű karmester, gazdag repertoárral.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 10. csütörtök, 19:30

Nyitottságát jelzi a hangverseny műsora, melyen Richard Strauss nagyszabású Zarathustrája előtt nemcsak Sosztakovics izgalmas-szuggesztív I. hegedűversenyét halljuk az orosz Viktoria Mullova tolmácsolásában, de Penderecki trombita-concertinóját is - világklasszis honfitársunk, Boldoczki Gábor hangszerén.

A kortárs zene apostola, Ansermet 1918-ban hozta létre az Orchestre de la Suisse Romande együttesét. Ő „nevelte fel” a zenekart, de utódainak sora is impozáns: Ansermet nagy korszakát követően Kletzki, Sawallisch, Stein, Jordan, Luisi, Steinberg, Janowski és Paavo Järvi irányította a munkát. A rendkívül alapos képzettségű és nagy tapasztalatú Jonathan Nott a kortárs zenében is otthonos: lemezeket készített Ligeti György műveiből, s az ezredfordulót követően az Ensemble InterContemporaint vezette. 2017 óta áll az OSR élén. Viktoria Mullova nemcsak világsztár virtuóz, de kísérletező szellemű muzsikus is, akitől a romantikus és kortárs hegedűrepertoár mellett a historizmus, a jazz vagy a popzene sem idegen. Boldoczki Gábor a világhírű magyar trombitásiskola egyik legjobbja: játékát érzéki hang, lélegzetelállító virtuozitás és kifejező előadásmód jellemzi. A Penderecki-concertino 2015-ös ősbemutatóját ő abszolválta. Sosztakovics négytételes I. hegedűversenye (1947/48) magánszólamának gazdagságát David Ojsztrah egy Shakespeare-szerephez hasonlította. Richard Strauss 1896-os Zarathustrája kommentársorozat Nietzsche filozófiai művéhez, a túlcsorduló posztromantika pazar eszköztárával megfogalmazva.

Műsor:
Sosztakovics: I. (a-moll) hegedűverseny, op. 77
Penderecki: Concertino trombitára és zenekarra
R. Strauss: Imígyen szóla Zarathustra

Vezényel: Jonathan Nott

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

zenés party két részben

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!