RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Van egy perced? - zenés, vidám összeállítás Örkény egyperces novelláiból egy felvonásban
2

Van egy perced? - zenés, vidám összeállítás Örkény egyperces novelláiból egy felvonásban

Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2020. 11. 05. (csütörtök) 19.00
70 perc, szünet nélkül

"VAN EGY PERCED?"
zenés, vidám összeállítás Örkény egyperces novelláiból egy felvonásban
A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete előadása
"Az egyperces novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy egyperces novellát." Örkény István
Az előadás során 31 novella hangzik el gyerek és felnőtt színészek tolmácsolásában oly módon, hogy a néző fantáziájának maximális teret adjon. Játszunk az írásokkal és nem eljátsszuk azokat, figyelve arra, hogy az eredeti mondanivalót megőrizzük, de tegyünk is hozzá valamit, ami a néző érdeklődését és figyelmét növeli. A novellák hossza minimális, de a képzelet maximális. Az írások az egyén és a közösség nagy (vidám és tragikus) pillanatainak groteszk lenyomata, de a banalitásokban is ott az élet titokzatos teljessége. A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba. Az egypercesek különös tulajdonsága, hogy nem avulnak. Ennek oka nem csak a vonzó forma, az eredeti optika, a tiszta szellem és a fényes humor, hanem első sorban az, hogy szerzőjük meglátta azt, ami bennünk és körülöttünk nem változik.
Az előadás jó szórakozást nyújt az egész család számára!
Az előadást 6 éven felülieknek ajánljuk!

Számunkra az Önök biztonsága a legfontosabb!

Az elővigyázatosság, valamint a nagyobb biztonsági távolság megtartása érdekében az előadásra sakktáblás ültetési rend szerint válthatók nézőtéri helyek. Az egy háztartásban élőknek a helyszínen közönségszervező munkatársaink biztosítanak lehetőséget, hogy egymás melletti szabad helyeket foglalhassanak el a többi nézőtől megtartott, megfelelő védőtávolság megtartásával.

A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
  

Ajánló


A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban - de játszódhatna…

John Williams: Star wars Előad és vezényel: Hollerung Gábor