RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Utazás a világ körül a 100 Tagú Cigányzenekarral

Utazás a világ körül a 100 Tagú Cigányzenekarral

A legendás cigányzenekar Budapesten 2023-ban kizárólag nyáron a Margitszigeten, valamint decemberben a Budapest Kongresszusi Központban lép fel teljes létszámban, 100 zenésszel. Minden alkalommal lenyűgözi a közönséget az élmény, mikor a 100 tag együtt lép színpadra és kezdi el játszani a várva-várt, népszerű dalokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 17. csütörtök, 20:00

Utazás a világ körül a 100 Tagú Cigányzenekarral
(esőnap: augusztus 18.)

A 100 tagú cigányzenekar koncertje monumentális és egyedülálló élmény minden alkalommal, mikor közösen láthatjuk és hallhatjuk őket. A patinás együttes maga a csoda, a kincs. Nem véletlen, hogy 2014-ben bekerültek a Hungarikumok Gyűjteményébe, azok közé a kincseink közé, melyeknek fő jegyei a nemzeti érték. Ezt az értéket őrzi és ápolja a Margitszigeti Színház, ahol ismét átélheti a közönség ezt a csodát.

Komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát játszanak, a műsor lenyűgöző és megunhatatlan.

„Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei is, mint például Monti csárdása, Brahms magyar táncai, vagy Sarasate Cigányosan című műve.” -mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

Fotó: Hetessy-Németh Tünde

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!