RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Twist Olivér
2

Twist Olivér

Twist Olivér a dologházban születik. Anyja belehal a szülésbe, a kisfiú pedig az egyházközség gondoskodására szorul. Kalandos élet vár rá, hol a legmélyebb megaláztatásokat kell elviselnie, hol a londoni alvilág karmaiba kerül, hol rámosolyog a szerencse és egy szerető család veszi gondjaiba, hol újból a rablók és tolvajok világában találja magát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 9. vasárnap, 15:00

Twist Olivér

Ajánljuk: 10 éves kortól
Az előadás időtartama: 145 perc egy szünettel
 
Charles Dickens regénye nyomán Bálint György 1934-ben A Twist-gyerek kalandjai címen megjelent fordítását felhasználva, a szövegkönyvet írta:
Csadi Zoltán 
Zene: Dobri Dániel–Farkas Bence–Sulyok Benedek
 Dalszöveg: Galambos Attila

Dickens folytatásokban megjelent második regénye valóságos sokkot okozott Angliában: mennyi gonoszság és képmutatás bújik meg a világ leggazdagabb országának ismeretlen mélységeiben! Az író e műve nyomán lett Anglia, majd a világ első számú regényírója. Twist Olivér a dologházban születik. Anyja belehal a szülésbe, a kisfiú pedig az egyházközség gondoskodására szorul. Kalandos élet vár rá, hol a legmélyebb megaláztatásokat kell elviselnie, hol a londoni alvilág karmaiba kerül, hol rámosolyog a szerencse és egy szerető család veszi gondjaiba, hol újból a rablók és tolvajok világában találja magát. A Bartók Kamaraszínház tovább folytatva az előző évadokban elindított családi előadások sorozatát, dunaújvárosi gyerekekkel a főbb szerepekben, mutatja be Twist Olivér történetét.

TWIST OLIVÉR, árva: Mudi Bese Botond
FAGIN, orgazda: Jegercsik Csaba
VAGÁNY, Fagin tanítványa: Szücs Bátor
BILL SYKES, mestertolvaj: Ágoston Péter
NANCY, utcalány: Siménfalvy Ágota
MR. BUMBLE, egyházfi: Szemán Béla
MRS. MANN, a dologház igazgatónője: Kecskés Tímea
MR. BROWNLOW, gazdag úr: Pataki Ferenc
MRS. BEDWIN, Brownlow házvezetőnője: Polgár Lilla
MR. SOWERBERRY, temetkezési vállalkozó: Gasparik Gábor
MRS. SOWERBERRY, a felesége: Polgár Lilla
CHARLOTTE, a lányuk: Jókai Ági
NOAH, inas Sowerberrynél: Bágyi Márton

Dologházi gyerekek, Fagin tanítványai:
Toponáry Sára, Toth Anna Sára, Koncz Kitti Linett, Makai Anita, Molnár Eszter, Czuppon Zsóka, Csókás Marcella, Pataki Zsófia, Kocsis Rebeka, Czuppon Péter, Jámbor Benedek, Peterdi Botond, Nagy Ádám, Szabó Noel, Turóczi Balázs, Gebei Gellért, Moravecz Márton

Közreműködnek a Bartók Táncszínház művészei.

Korrepetitor: Tótin Katalin
Karvezető: Kurucz Gergely
Látványtervező: Rákay Tamás, Palánki Hedvig
Fénytervezés: Büki András
Dramaturg: Balassa Eszter
Koreográfus: Molnár Éva

Rendező: Csadi Zoltán
 

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!