RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


TRIGATU táncműhely // Évzáró előadás
2

TRIGATU táncműhely // Évzáró előadás

Az est folyamán a Trigatu táncműhely tanítványai előadják mindazt, amit ebben a féléves időszakban tanultak. Az előadás két részből áll. Az első, klasszikus részben a csoport autentikus indiai táncokat mutat be, bepillantást nyújtva a nézőnek India világának egy szeletébe.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 13. csütörtök, 19:00

A koreográfiák alapja egy dél-indiai klasszikus tánc, a tamil bharatanátjam. Ebből bontakozik ki a „tri gatu” stílus, mely további mozgás- és táncformákkal - indiai rádzsasztháni, odisszi, kathak, kalaripayattu, vagy más harcművészeti elemek, hastánc és európai modern táncstílusok - kombinálja azt.

A táncok két fajta formavilágból építkeznek, tiszta táncból és abhinajából. A tiszta tánc bonyolult lépéskombinációkra, virtuóz ritmusképleteket követő lábtechnikára épül. Az abhinaja olyan mozgásrendszer, amely szinte bármilyen történt elmesélésére alkalmas, jelentéssel bíró kézjelekre, arcjátékra és a színházi játék egyéb elemeire épül.

A modern részben dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiákat láthatunk, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jelenítik meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással, mely egy izgalmas, újszerű megvilágításba helyezi az indiai táncot.

www.trigatu.hu

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!