RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Tommy Emmanuel CGP

Tommy Emmanuel CGP

Több mint öt évvel legutolsó budapesti fellépése után november 10-én a Barba Negra Music Clubban koncertezik Tommy Emmanuel. Az ausztráliai születésű zenészt minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosának tartják, aki szóló fellépésein egyszemélyes zenekarként nyűgözi le a közönséget.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 10. vasárnap, 18:30

„Gyerekként az volt a vágyam, hogy bekerüljek a showbusinessbe, ma már azonban csak a boldogság businessben szeretnék jelen lenni – játszom, és ez boldoggá teszi az embereket. Ez a legjobb munka” – vallja Tommy Emmanuel, aki annyi mindent ért el karrierje során, ami több életútra is elegendő lenne akkor, ha ő olyan művész lenne, aki valaha is megelégszik. Négyéves korában kezdett el hangszeren játszani, miután a rádióban meghallotta Chet Atkins és John D. Loudermilk Windy And Warm című számát. Családi segítséggel, a zeneiskolákat kerülve tanult meg gitározni, sajátos pengetési stílusát pedig példaképétől, Chet Atkinstől vette át. Ennek különlegessége, hogy hasonlóan játszik gitáron, mint a zongorista a zongorán: mind a tíz ujját használja, a basszust a hüvelykujjával, a dallamot pedig az első két vagy három ujjával játssza, s mindezt egy időben. Hatévesen már a családi zenekarral koncertezett, harmincas éveiben rock’n’roll gitáros volt, aki zenekarával stadionokat töltött meg Európában. 44 évesen – példaképének, Chet Atkinsnak köszönhetően - egyike lett az öt legjegyzettebb gitárosnak. Ma pedig Nashville-től Sydneyn át Londonig évente több száz fellépése van. Szólókoncertjein sosem használ számlistát, de a stúdiózások során is a spontaneitásra törekszik, hiszen általában egyszer veszi fel dalait. Immár fél évszázadon is túlnyúló karrierje alatt több tucat albumon játszott, s többek között Eric Claptonnal, Stevie Wonderrel, Hank Marvinnal, Joe Walsh-sal, Tina Turnerrel is együtt dolgozott. Egész eddigi pályafutása során azonban Tommy mindig a következő lépést kereste. Legutóbbi Accomplice One című albuma – melyen többek olyan közreműködőkkel dolgozott együtt, mint Jason Isbell, Mark Knopfler, Rodney Crowell, Jerry Douglas vagy Amanda Shires - zenei sokféleségének egyfajta lenyomatának is tekinthető. „Az emberek mindig megpróbálták bekategorizálni azt, amit csinálok. Rám aggasztottak különböző címkéket, műfajokat. Én azonban mindig visszatérek Duke Ellingtonhoz, aki azt vallotta: kétféle zene létezik, a jó és a rossz. Nos, én megpróbálok jó zenét játszani, s legutóbbi albumomon ehhez a legmegfelelőbb társak szegődtek mellém” – mesélte.

Tommy Emmanuel egyedi stílusát a country, a blues, a folk és a jazzes elemek sajátos összjátéka jellemzi. Legyen szó saját szerzeményeiről, gitárklasszikusokról vagy a világ legnépszerűbb dalainak újraértelmezéséről, azoknak az ő előadásában annyira egyedi hangzása van, amit már néhány hang után fel lehet ismerni. Koncertjein minden alkalommal képes újat mutatni, s nemcsak gitárjátékával, hanem közvetlen személyiségével és személyes történeteivel is odaláncolja a közönséget.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!