RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


"Tisztítótűz tetején álltunk" Tóth Ilona drámája

"Tisztítótűz tetején álltunk" Tóth Ilona drámája

"Tisztítótűz tetején álltunk" - Tóth Ilona drámája

magyar dokumentumfilm, 98 perc, 2008
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 28. kedd, 18:00

Rendező: Jelenczki István

Operatőr: Kőrösi András, Bándi Molnár László, Jeleczki István, Szender Gábor

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb perében ítélték halálra Tóth Ilonát, aki ártatlan volt.

„Tóth Ilona tragikus történetéről még ma is többféleképpen vélekednek az emberek. Vannak, akik tíz évvel az után, hogy az akasztófára juttatott lányt hivatalosan is rehabilitálták, még mindig azt ismételgetik, szóban és írásban egyformán, hogy a Domonkos utcai kisegítő kórházban előre megfontolt szándékkal megölt egy embert. Talán mert a nála talált fénykép alapján ávósnak vélte, talán mert attól tartott, ez az idegen fogja feladni az egyik utolsó forradalmi búvóhelyen meghúzódó fiatalokat, Obersovszky Gyulát, Gáli Józsefet meg a bajtársaikat. De olyanok is vannak, akik többévnyi tudományos kutatómunka után végre ki merték mondani, hogy a kádári igazság(?)szolgáltatás a nemzetközi nyilvánosság előtt levezényelt Tóth Ilona-perrel akarta az ötvenhatos forradalom szereplőit ország-világ előtt lejáratni, a szabadság eszméjét a szovjet tankok árnyékában is híven őrző ifjúságot a szabadságharc újraélesztésétől elrettenteni.” (Lőcsei Gabriella, 2010.)

Jelenczki István filmjében Jobbágyi Gábor jogász, M. Kiss Sándor történész, Kiss Réka történész és Kahler Frigyes bíró, történész ismertetik kutatásaik eredményeit, melyek alapján a Tóth Ilona – pert koncepciós pernek tekintik.

Bemutató dátuma: 2016.10.23.

Ajánlatunk


Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!