RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Tiszavirág - Barboncás Társulat

Tiszavirág - Barboncás Társulat

„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 22. szombat, 10:00

„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese.”

A Tiszavirág című bábelőadás Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült. Meséi gyönyörűek, ám hosszúak, hömpölygőek, mint maga a szegedi csodás szőke folyónk a Tisza.

De ahogy a folyó számtalanszor kiöntött, és meg kellett zabolázni, mederbe terelni, gátakat kellett felhúzni, hogy amit épít és táplál, ne tudja elmosni, úgy a Tombácz meséket is meg kellett szelídíteni. Ha már szelídítünk, legyen az valóban szelídítés. Szóljon a Tiszáról, a boszorkányszigetről, a tiszavirágokról és egy szerelemről.

Tombácz János meséiből a történetet írta: Vészits Andrea, Kiss Ágnes
Díszlet terv: Kiss Ágnes
Díszletkészítés: Jernei János
Bábtervek, kivitelezés, díszletfestés: Kiss Attila Etele
Bábok textilrésze: Tóth Andrea
Zene: Nagy Gábor
Rendezte, játssza: Kiss Ágnes

Az előadás hossza 50 perc.

3 éves kortól ajánlott.

A Barboncás Társulat 2005-ben alakult Szegeden, alapítója Kiss Ágnes. Bábelőadásokat hoznak létre, és játsszák kicsik nagyok örömére.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!