RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

A Szent István Filharmonikusok mindig segítették azokat az ifjú muzsikusokat, akik a zenekar „bölcsőjének” is tekinthető Szent István Konziban kezdték meg pályájukat. Közéjük tartozik a szárnyaló tehetségű Devich Gergely csellóművész.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 11. vasárnap, 17:00

A zenei esszé a XX. századi amerikai zeneszerző, Barber találmánya, amely – akárcsak az írott esszé – összetett, megindokolt, átgondolt alkotás (1938).

Schumann a-moll gordonkaversenyének kéziratára először nem „Konzert”, hanem „Konzertstück” címet írt. A három tételes mű tételei szünet nélkül követik egymást. Nyomtatásban 1854-ben jelent meg.

Rachmaninov II. szimfóniája akkor készült, amikor a zongorista-karmester- zeneszerző világraszóló karrierje elindult. Ha a II. szimfónia alapján kellene meghatározni, hogy 1907–1908 táján miként tekintett a jövőbe, akkor egy optimista, az élet dolgait elégedetten szemlélő, kiegyensúlyozott személyiséget írhatnánk le.

Devich Gergely csellóművész 2022-ben diplomázott a Zeneakadémián, Varga István és Mező László osztályában. Szólistaként rendszeresen játszik az ország legfontosabb koncerttermeiben, fővárosi és vidéki zenekarok vendégeként egyaránt. Kamarazenészként is aktív: vonósnégyesének, a Korossy-kvartettnek bérletes sorozata indult a BMC-ben és a Zeneakadémián.

Thomas Kornél világpolgárként dolgozó karmester és zeneszerző számos zenekarral működött együtt, így az ORF Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Skót Kamarazenekarral, a Nizzai Filharmonikusokkal, a Magyar Nemzeti Filharmonikusokkal, és a Magyar Állami Opera és Balettel. 2017-2020 között a Savaria Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere volt. Második díjat és különdíjat nyert zeneszerzésben a 2022-es Bartók Világversenyen, a 2020-as Müpa Zeneműpályázaton két díjat nyert, ezen felül második díjat és két különdíjat nyert a 2018-as Nizzai Opera Karmesterversenyen.

MŰSOR:

Samuel Barber: First Essay, op. 17 (Első esszé zenekarra)
Robert Schumann: a-moll gordonkaverseny, op. 129
(I. Nicht zu schnell; II. Langsam; III. Sehr lebhaft)
-
Szergej Rachmaninov: II. szimfónia, e-moll, op. 27
(I. Largo – Allegro moderato; II. Allegro molto; III. Adagio;
IV. Allegro vivace)

Közreműködik:

Devich Gergely (gordonka)
Vezényel: Thomas Kornél

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi…

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!