RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Tánc-film-klub: A mozdulat művészete

Tánc-film-klub: A mozdulat művészete

Az idén indult Tánc-film-klubban Fuchs Lívia tánctörténész vezetésével két művészet, a tánc és a film változó intenzitású és eltérő filmműfajokban (játékfilm, táncfilm, dokumentumfilm stb.) megvalósuló kapcsolatát kíséri végig bevezető előadásokkal és alkalmanként a filmek után beszélgetésekkel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 9. kedd, 19:00

Tánc-film-klub
Dokumentumfilm: A mozdulat művészete (58’) 2019
2024. április 9., kedd 19.00

A huszonnegyedik órában vagyunk! – szoktuk mondani, ha valami eltűnőben van, pedig nagyon fontos lenne, hogy megmaradjon. Börcsök Boglárka és Andreas Bolm dokumentumfilmje ennek a képzeletbeli huszonnegyedik órának is az utolsó perceiben bírta szóra a mozdulatművészeti mozgalom utolsó három tanúját, hogy felidézzék találkozásaikat a 20. századi modern nők életében oly fontos szerepet játszó testkultúrával és kifejező tánccal.

Az idén indult Tánc-film-klubban Fuchs Lívia tánctörténész vezetésével két művészet, a tánc és a film változó intenzitású és eltérő filmműfajokban (játékfilm, táncfilm, dokumentumfilm stb.) megvalósuló kapcsolatát kíséri végig bevezető előadásokkal és alkalmanként a filmek után beszélgetésekkel. A mostani vendég az egyik rendező, koreográfus és táncos, Börcsök Boglárka lesz.

következő vetítések:

május 14. A cédrus (68’) 1977
rendező: Horváth Ádám
forgatókönyv: Seregi László
meghívott vendég: Keveházi Gábor

június 11. Kémhatás (62’) 2012
meghívott vendég: Angelus Iván koreográfus, a film rendezője

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!