RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Talamba 20

Talamba 20

Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2019. 12. 15. (vasárnap) 19.00
2x50 perc, egy szünettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 15. vasárnap, 19:00

A világ ütős szemmel - ez is lehetne a Talamba koncertjének címe. Az ütőegyüttes, amely sokat tesz „a műfajok békés egymás mellett élése” érdekében, megalakulása huszadik évfordulóját ünnepeli.

Az ütőhangszerek népes családjából több száz lesz látható és hallható a gödöllői Művészetek Háza színháztermében. A zenekari háttérből szólistává előlépett instrumentumok ugyanúgy képesek szerelmet vallani, gyermeket altatni, szárnyaló melódiákat játszani, mint más hangszeres kollégáik.

A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai, latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok is - az ütőegyüttes ugyanis otthonosan mozog a zenei stílusok között, tud humort „játszani”, műsorai során térben és időben is bejárja a zene világát. Megszólaltatnak magyar népdalokat, balkáni melódiákat, afrikai ritmusokat és a komolyzenében gyökerező darabokat, de saját szerzeményeket, jazzklasszikusokat, komolyzenei átiratokat és kortárs műveket is. Előszeretettel és bátran parafrazeálnak, az eredmény lehet afrikai zene ihlette Varázsfuvola-téma vagy éppen balkáni népzenén alapuló Bach-motívum. Koncertjeiken mindig van egyfajta improvizatív hömpölygés, várakozást fokozó nyugtalanság, és helyet kaphat az éneklés is, mert hiába többezres az ütőhangszerek családja, a legősibb hangszer mégiscsak az emberi hang.

A koncerten közreműködik a Quartzbox (homokanimáció)

Ajánlatunk


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!