RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Tábori piknik

Tábori piknik

Fernando Arrabal: TÁBORI PIKNIK
abszurd komédia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. április 16. szerda, 19:00

Fernando Arrabal (1932.-) spanyol származású kortárs francia dráma-, regény- és esszéíró, valamint költő és képzőművész, az európai abszurd dráma egyik legjelentősebb képviselője: több mint száz színdarabot írt. A Tábori pikniket a koreai háború ihlette 1952-ben: a fronton szolgáló kiskatonát meglátogatják a szülei – hogy együtt piknikezhessenek. A családi idillt egy ellenséges katona felbukkanása zavarja meg – de csak rövid ideig – ugyanis kiderül, hogy az ellenség ugyanolyan, mint mi. Ez egy végtelenül antimilitarista és szívfacsaróan nevetséges látomás a kispolgárról és a háborúról, az értelmetlen helyzetre értelmetlenül reagáló, és abban értelmetlenül elpusztuló emberről. Az előadás zenei betétjeit Lajkó Félix – a vajdasági hegedű virtuóz – szerezte.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!