RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Szlovák Filmnapok: Legyen világosság!

Szlovák Filmnapok: Legyen világosság!

Nech je svetlo
szlovák-cseh dráma, 93 perc, 2019
szlovák és német nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 14. csütörtök, 20:30

Rendező: Marko Skop

Szereplők: Milan Ondrík, František Beleš, Zuzana Konečná, Daniel Fischer, Ľubomír Paulovič, Kassai Csongor, Varga Anikó 

 

A 40 éves Milánnak három gyermeke van, és annak érdekében, hogy eltartsa családját, Németországba jár dolgozni. A karácsonyi hazalátogatásakor tudatosul benne, hogy legidősebb fia, Ádám egy félkatonai ifjúsági szervezet tagja. A fiú belekeveredik egyik osztálytársa zaklatási ügyébe, illetve meggyilkolásába. Végül az apa elhatározásra jut: feleségével, Zsuzsannával elkezdik feltárni a valódi igazságot fiukról, saját családjukról, önmagukról és közvetlen környezetükről…

Az 1974-es születésű rendező, Marko Škop filmjét 2019-ben Karlovy Varyban a Kristályglóbusz legnagyobb esélyesének tartották, amit végül nem kapott meg, de Milan Ondrik elnyerte a legjobb férfi főszereplő díját. Triesztben és Cottbusban a legjobb filmnek választották az ottani rangos fesztiválokon, majd Szlovákia Oscar-nevezettje lett.

Díjak: Karlovy Vary nemzetközi Filmfesztivál 2019 - Legjobb színész / Milan Ondríkv

A Szlovák Filmnapok teljes programja >>

 

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

Ajánló


A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!