RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Székely Csaba: Szeretik a banánt, elvtársak? - monodráma

Székely Csaba: Szeretik a banánt, elvtársak? - monodráma

Székely Csaba: – Szeretik a banánt, elvtársak? – monodráma

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 24. szerda, 19:00

Előadja: Sebestyén Aba
Díszlet-jelmez: Bajkó Blanka-Alíz
Asszisztens: Kovács Emőke
Rendező: Sorin Militaru

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió produkciója

Ez a mű, pontosabban e monodráma előzményeként született hangjáték indította el a szerzőt a drámaírói pályán. Először a BBC pályázatán nyert díjat az eredetileg angolul írt hangjáték, aztán hamarosan berobbant az erdélyi s a magyar színpadokra Székely drámatrilógiája (Bányavirág, Bányavakság, Bányavíz). A Szeretik a banánt, elvtársak?
színpadi változata Sebestyén Abának, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió vezetőjének, a monodráma megszólaltatójának felkérésére készült a hangjátékból.
Sebestyén Aba elmondta, azért kereste meg Székely Csabát és az Európa-szerte ismert rendezőt, Sorin Militaru-t ötletével, mert szerette volna eljátszani a történet főhősét, azt az enyhén értelmi sérült fiatalembert, aki állapota ellenére tisztán látja a társadalmi helyzetet. Úgy fogalmazott: nagyon fontosnak tartja ezt a darabot, amely Romániának igen érzékeny időszakáról szól, és igen érzékenyen nyúl a témához.

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!