RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Szabó Borbála:Telefondoktor - egyszemélyes bohózat

Szabó Borbála:Telefondoktor - egyszemélyes bohózat

egyszemélyes bohózat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 15. szombat, 20:30

 

Szabó Borbála:

TELEFONDOKTOR

egyszemélyes bohózat

 

Ez az előadás messze túlélte az eredetileg otthonául szolgáló Bárka Színházat – 2011 óta van műsoron, és kétszázadik előadásán is túl jár. Állandó budapesti játszóhelye a Thália Színház, de sok helyen vendégszerepelt már, többek között a vígjátékok országos seregszemléjének számító VIDOR Fesztiválról is elhozta a Pulcinella-díjat. Szerzője Szabó Borbála (Líra és Epika, Átváltozott gyerekek, A János vitéz-kód, Nincsenapám seanyám), rendezője Orosz Dénes (Kútfejek, Poligamy, Coming out, Seveled, Mintaapák), játssza a Junior Prima-díjas Göttinger Pál (Operabeavató, Susotázs, Momentán, Fekete-fehér). 

 

Az előadás műfaja bohózat, hossza 90 perc szünet nélkül.

 

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant - mindvégig bezárva. Vajon képes lesz-e Békés Dénes elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-waldorfos felesége, szélsőjobboldali érzelmű idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat - vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani?

 

Játssza: Göttinger Pál

 

Zene: Dinyés Dániel

Látvány: Csík Melinda

Rendezte: Orosz Dénes

A Manna Egyesület produkciója az Ördögkatlan Fesztivál gondozásában.

 

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!