RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Suzanne Vega

Suzanne Vega

SOLITUDE STANDING TOUR

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 20:00

2017-ben volt épp 30 éve, hogy megjelent a Solitude Standing című album, rajta olyan ma már klasszikusnak számító dalokkal, mint a Luka, vagy a Tom’s Diner. Ebből az alkalomból Suzanne Vega világ körüli turnéra indult, és a lemez megjelenésének 31. évében Budapestre is elhozza ezeket a csodás dalokat.Suzanne Vega számos művészeti ágban otthonos. Dokumentumfilm készült róla, költeményei, novellái által is ismert, őt tartják az „MP3 anyjának”, mert dalain végezték el a fájlformátum legfontosabb tesztjeit. Suzanne Vega mégis a dalaiban teljesedett ki igazán.

Már 11 évesen gitározott, tinédzserként írta meg első saját dalait. Leginkább Bob Dylan, Leonard Cohen költészete vonzotta és jelentett számára ihletet, valamint Woody Guthrie, Pete Seeger, Judy Collins, Joan Baez dalai voltak rá nagy hatással.

1985-ben jelent meg első lemeze, a kiadó bizalmat szavazott a második, 1987-ben megjelenő Solitude Standing című lemeznek. Rajta olyan varázslatos dalokkal, mint a „Tom’s diner”, a „Luka” vagy a címadó szerzemény. Változatos, gazdag, kreatív és költői kompozíciók gyűjteménye ez a lemez, amivel Suzanne Vega beírta magát a popzene XX. századi történetébe. Három Grammy-díj jelölést kapott, a Rolling Stone magazin a nyolcvanas évek “100 legjobb hangfelvételei” közé sorolta. “Luka” című dal kitörölhetetlenül beépült a kulturális köznyelvbe, ez talán az egyetlen slágerlistás szerzemény, amelyet valaha is egy bántalmazott gyerek szemszögéből írtak.

Suzanne Vega az elmúlt évtizedekben is aktív. Összesen öt Grammy jelölése volt, dalszövegeit, verseit, novelláit, riportjait, esszéit tartalmazó „The Passionate Eye” című gyűjteményes kötetét, angol és spanyol nyelven egyaránt kiadták. 2011-ben Vega egy egyszemélyes színházi darabot rendezett, amelynek forgatókönyvét Duncan Sheikel közösen írták, a regényíró Carson McCullers életéről.

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

bohózat két felvonásban

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!