RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Soharóza - Tabu kollekció

Soharóza - Tabu kollekció

A változó emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem extrém jelmezeken keresztül válnak szinte tapinthatóvá. A hol a cappella, hol elektronikus aláfestéssel felhangzó vokális zenék pedig néha kiemelik, néha ellenpontozzák a kényes témákat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 2. vasárnap, 21:00

Soharóza–Halas Dóra–Nagy Fruzsina–Bartha Márk: Tabu kollekció
catwalk-koncert és divatshow

A néző az előző esti élménytől kellőképp eltalálva, másnap este ismét felülhet a Soharóza egy másik érzelmi-érzéki hullámvasútjára. Érdemes, hiszen az alternatív kórus olyan kivételes szabadságfokkal és tabudöntő potenciállal létezik a színpadon, hogy az párját ritkítja errefelé. Micsoda hétvége!

Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy, a hazai kórusélet újítójának catwalk-koncertjében megannyi kényes téma került terítékre: szelfihalál, pedofília, repülőgép-szerencsétlenség, menstruáció és tömegszex, méghozzá 24 extravagáns ruha-költeményt viselő éneklő modell érzéki tálalásában. A Tabu kollekció szereplői sajátos humorral és öniróniával írják felül az intimitás tradícióit: halálrevüket rendeznek, tisztelik a termékenységet, az őserőt, vagy akár a harciasságot szimbolizáló menstruációs vért, és szembenéznek a testi és lelki betegségekkel. A változó emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem extrém jelmezeken keresztül válnak szinte tapinthatóvá. A hol a cappella, hol elektronikus aláfestéssel felhangzó vokális zenék pedig néha kiemelik, néha ellenpontozzák a kényes témákat.

A kollekció közel száz darabja között akadnak 3D nyomtatással készült elemek, ledvilágításos kosztümök és füstöt eresztő ruhadarabok is. A divatshow-t a magyar beatbox bajnokból felkapott színházi sound designerré lett Bartha Márk bevállalós elektronikus zenei alapja és a többek között a Kiscsillaggal és Yonderboi-jal is dolgozó Kiss Ákos vizuálja teszi még testesebb élménnyé.

Játékidő: 80 perc

A Catwalk Concert Productions és a Soharóza közös előadása.

Hangosítás: Szabó M. Viktor
Mikorport: Novák Marcell

Színlap fotó: Juhász István

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!