RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Shreds • Gangaray Dance Company

Shreds • Gangaray Dance Company

A kompozíció ritkán látható pontossággal minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Címszereplője az emberek közötti finom és szakadékony valami, ami miatt nem vagyunk sem rendíthetetlenül magányos kősziklák, sem szerencsétlenül magunkra maradtak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 5. hétfő, 19:30

Shreds • Gangaray Dance Company

Hámor József, MMA ösztöndíjas, Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas koreográfus  2019-ben bemutatott alkotásával új szereposztással lép újra a közönség elé.

A kompozíció ritkán látható pontossággal minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Címszereplője az emberek közötti finom és szakadékony valami, ami miatt nem vagyunk sem rendíthetetlenül magányos kősziklák, sem szerencsétlenül magunkra maradtak. A láthatatlant gyakran sejtelmes sziruppal, vagy éppen félelmes szakralitással szokás szervírozni. A darab ezzel szemben könnyeden közelít a súlyossághoz, amiben komoly segítségére van Hámor József egyszerre éteri, mégis játékos zenéje.

Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival.

Keresünk,kötődünk, kitartunk.

Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

Az előadás a Gangaray Dance Company és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója.

Előadók:
Aradi Zsolt
Bali Boglárka
Baumgartner Krisztina
Engelmann András (MTE)
Giuseppe Bencivenga
Kovács Enikő
Maday Tímea Kinga
Mangi Kornélia
Tóth Laura

Jelmez: Maday Tímea Kinga
Koreográfus, zeneszerző, fénytervező: Hámor József, a GDC Művészeti vezetője

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!