RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Shai Maestro (IZR)

Shai Maestro (IZR)

Shai Maestro, elképesztően tehetséges fiatal izraeli zongoraművész. 2006-tól Avishai Cohen zenekarának volt meghatározó tagja -Cohen jobbkeze- ahonnan jól felismerhető, intenzív, néhol romantikus zongora dallamait sokan már ismerhetik. 2010-ben hozta létre trióját, ahol a gyakran ábrándozó, meditatív ütemeit a perui bőgős Jorge Roedera basszus szólói és Ziv Ravitz leginkább fröccsenésre emlékeztető cintányér elemei törik meg.

Karrierje során olyan jól ismert zenészekkel játszott már mint Jimmy Green, Jorge Rossy, Myron Walden, Donny McCaslin, Matt Penman, Scott Colley, Clarence Penn, Ari Hoenig, Gilad Hekselman, Nate Smith, Harish Rhagavan, Mark Guiliana, Anthony Hart és Diego Urcola hogy a már így is hosszú listából csak néhányat említsünk. Az elmúlt években New Yorkba költözött, és a helyi jazz szcéna meghatározó alakjává vált. A most hozzánk látogató formációval előfordult már a legtöbb kiemelkedő Jazz fesztiválon is.
Maestro Avishai Cohentól független karierrjére érdemes lesz odafigyelnünk.

Jegyek a helyszínen és a www.jegy.hu oldalon már kaphatóak.

A koncertet az Izraeli Kulturális Intézet támogatja.

Ajánló


Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató,…

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land…