RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Ruszalka, a vízitündér / MATINÉKONCERTEK

Ruszalka, a vízitündér / MATINÉKONCERTEK

Ármány, féltékenység, cselszövés áll a fiatal szerelmesek útjába. Megrázó mese a néma, kitartó szerelemről, a másik emberért hozott önzetlen áldozatról és arról, milyen megfoghatatlan érzés két világ közé ragadni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 3. vasárnap, 11:00

Ruszalka, a vízitündér / MATINÉKONCERTEK
Antonín Dvořák operája nyomán
Korosztály: 10-14 év

Vezényel: Oberfrank Péter

Szereplők:
Ruszalka................... Bakonyi Anikó
Herceg...................... Turpinszky Gippert Béla
Idegen hercegnő....... Miksch Adrienn
Kukta......................... Huszár Anita
Vadász, Erdőőr.......... Vághelyi Gábor
Vízi ember................. Kiss András
Boszorkány............... Laczák Boglárka

Közreműködők:
Sinfonietta Erudita (művészeti vezető: Tötös Krisztina)
Vörösmarty Vegyeskar (karigazgató: Gyombolai Bálint)

Alkotók:
korrepetitor: Laufer Szilvia
látványtervező, rendező: Toronykőy Attila

Hogy miről álmodik egy tündérlány? Pontosan ugyanarról, amiről evilági társnői: arról, hogy egy szép napon eljön érte a daliás herceg, akinek a szíve csak érte dobog. Azonban nemcsak a valóságban, de a mesékben sem minden úgy történik, ahogy azt elképzeljük és megtervezzük. Ármány, féltékenység, cselszövés áll a fiatal szerelmesek útjába. Megrázó mese a néma, kitartó szerelemről, a másik emberért hozott önzetlen áldozatról és arról, milyen megfoghatatlan érzés két világ közé ragadni.

A cseh operarepertoár egyik, ha nem legnépszerűbb darabja Antonín Dvořák lírai tündérmeséje, a Ruszalka. Az 1901-ben Prágában bemutatott opera az utóbbi évtizedekben reneszánszát éli: világszerte többször kerül színpadra, mint Dvořák összes többi operája együttvéve. A szláv folklór jellegzetes alakja a köznévként is használatos „ruszalka”: a fogalom olyan nőnemű lényt jelöl, aki szoros kapcsolatban áll vizes-mocsaras területekkel, a túlvilági erőkkel és a termékenységgel. A cseh zeneszerző népmesei és irodalmi alapokon álló kifejező, wagneri hatásokat is magába olvasztó zeneművének cselekménye nem véletlenül emlékeztet erősen Andersen klasszikusára, a kis hableány történetére. A népmesék nyughatatlan, békét nem lelő, nem feltétlenül jóindulatú vízitündére Dvořák feldolgozásában szánalomra méltó, szomorú sorsú, szépséges áldozat lesz. Az időtlen történet ma is érvényes mondanivalójának megszólaltatásáért Oberfrank Péter karmester és a Sinfonietta Erudita, továbbá Toronykőy Attila rendező felel.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!