RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Igaz-e, hogy Beethoven az első bécsi koncertjén homlokon csókolta a kisfiú Liszt Ferencet? Az Esterházy hercegek vajon segítették, vagy hátráltatták a csodagyerek művészi pályájának kibontakozását? A forradalmak szimpatizánsa volt, vagy az arisztokrata szalonok kedvence? Miért nem alapított „rendes” családot gyermekei anyjával, Marie d’Agoult grófnővel?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 19:00

Miért támogatta önzetlenül Wagnert, aki pedig elcsábította leányát, a házasságtörésbe bonyolódó Liszt Cosimát? Miért nem engedélyezte a pápa a házasságát Carolyne zu Sayn-Wittgenstein hercegnővel? Igaz-e, hogy a hercegnő a szerző tudta nélkül kínosan kompromittáló szövegeket írt bele a cigányzenéről szóló kéziratába? A muzsikus miben volt nagyobb: mint koncertező virtuóz vagy mint komponista? És hogyan tarthatta magát magyarnak, ha egyszer „nyelvében él a nemzet” – márpedig ő nagyon keveset tudott magyarul?

Domokos Zsuzsanna zenetörténésznek, a Liszt-életmű avatott kutatójának segítségével indulunk az izgalmas Liszt-rejtélyek nyomába.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!