RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Rákász Gergely: Lords of the Organ III.

Rákász Gergely: Lords of the Organ III.

Rákász Gergely: Lords of the Organ III.
Bach, Holst, Berlioz
Újabb fejezettel tér vissza Lords of the Organs sorozatával a Városmajor Színpadára Rákász Gergely, a népszerű orgonaművész és történetmesélő!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 27. szombat, 19:30

“Az idei műsor kétrétegű. Először Bach és Vivaldi társaságában utazunk a korabeli Weimarba ahová a fiatal, belevaló német mester a divat miatt átköltözteti Itáliát. Bach szinte még kölyök, imponálni akar a munkaadójának, látja továbbá, hogy Vivaldi a hölgyek körében az elalélés határáig népszerű, hát tőle megkapják - gondolja. Csak azzal nem számol, micsoda változásokon megy át ő maga is eközben. Vivaldi zenéjével ismerkedve a gáláns olasz modor és a formák észrevétlenül belesimultak alapos német keretei közé. Szellem találkozott itt érzékiséggel. Bach mindig intellektuális kihívásként tekintett a zenére, Vivaldit viszont elsősorban az érdekelte, hogy a zenéje elbűvölő legyen. Szigorú szerkesztettség és Isten szolgálata az egyik, hangzatos dallamívek, amelyek élénk érzelmeket közvetítettek a másik oldalon. Izgalmas műalkotások sorával nyomon követni mekkorát változik Bach mindössze tíz év alatt. Évfordulós idén Berlioz és Gustav Holst. A koncert felfedi, hogy bújik egy fiatal komponista női ruhába csak hogy bosszút állhasson hűtlen szerelmén, és vajon sikerrel jár-e. Holst zenéje pedig a Föld határán is túlrepít bennünket egészen a Jupiterig, és a szemfülesebbek felfedezhetik, hogy honnan ered a Gladiátor, vagy a Csillagok Háborúja zenéje.” (Rákász Gergely)

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!