RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Rajkók - történelmi musical
13

Rajkók - történelmi musical

„Gyerekkoromban nagyon szerettem a vonatot. Új utak, új tájak, új emberek, új kalandok. Orromat az ablaknak szorítva néztem kifelé. Csodás volt számomra. Mindig úgy hittem, hogy mi állunk és a táj hátrafelé szalad, míg egyszer csak lelassul, megáll, s egy másik helyen szállunk le.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 19. vasárnap, 15:00

Horváth Krisztián – Moravetz Levente
Rajkók
musical két felvonásban
 
„Gyerekkoromban nagyon szerettem a vonatot. Új utak, új tájak, új emberek, új kalandok. Orromat az ablaknak szorítva néztem kifelé. Csodás volt számomra. Mindig úgy hittem, hogy mi állunk és a táj hátrafelé szalad, míg egyszer csak lelassul, megáll, s egy másik helyen szállunk le. De az a vonat, akkor egész máshova vitt minket...”

Horváth Krisztián és Moravetz Levente számos musicalt, zenés darabot jegyeznek együtt. ( Zrínyi 1566 – A Fejedelem – Isten rabjai – vagy a könnyűműfajban oly nagy sikerrel futó - Örömlányok végnapjai, vagy a Ha Jő A Nő című zenés vígjátékok. ) Mostani művük, az előzetes felmérések szerint, ismét hosszú szériával kecsegtet. A második világháborúban gyerekeket szállító vonaton, néhány felnőtt elhatározza, hogy művészcsoportot szervez belőlük, így próbálják megmenteni őket, a várható szörnyűségektől. Számos pécsi, budapesti és egri színész adta hozzá nevét és tehetségét az előadás létrehozásához. Horváth Krisztián, - a tőle megszokott - színes dallamvilága ismét több slágergyanús zenével kápráztat el minket. Mint ahogy Moravetz Levente, aki műveiben, a legszörnyűbb pillanatokban is képes megnevettetni minket, ismét fordulatos szituációkkal és lelket melengető dalszövegekkel várja a nézőket. És persze ott vannak a gyerekek! A Rajkók!

Főbb szerepekben:
JÓNÁS Judit – CSÁNYI Dávid – LUKÁCS Dániel – RÁCZ János – ÁKLI Krisztián – LÁSZLÓ Csaba – RÁCZ István Gergő – Richard DAVIDSON – BAKÓ Lajos… és még sokan mások, s természetesen a RAJKÓK

Koreográfus - Klép Norbert
Díszlettervező – Bényei Miklós
Jelmeztervező – Molnár Gabriella
Rendező – Moravetz Levente

Bemutató 2020. Április 18. Pécsi Harmadik Színház

A Moravetz Produkció, a Pécsi Harmadik Színház, a Cinka Panna Cigányszínház, a Gandhi Gimnázium, valamint a Gyárvárosi Általános Iskola közös produkciója.  

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!