RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Rababi: Alim Qasimov & Alireza Ghorbani - Közreműködik: Hesam Naseri, Mahan Mirarab, Dés András

Rababi: Alim Qasimov & Alireza Ghorbani - Közreműködik: Hesam Naseri, Mahan Mirarab, Dés András

Alim Qasimov az ázsiai tradicionális énekesek egyik legnagyobb alakja, a klasszikus azeri mugham kompozíciók első számú előadója.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 23. csütörtök, 20:00

A maga világában igazi sztárnak számító zenész először koncertezik Magyarországon, ráadásul olyan egyedi műsorral, amelyben az iráni énekessel, Alireza Ghorbanival közös esten a szúfi költészet és hagyományok előtt tisztelegnek - nemcsak saját világaik közelítésével, de két magyar jazz-zenész közreműködésével is.

Alim Qasimov a tradicionális zenékben élő legendának számító énekes, reputációja megközelíti példaképe, Nusrat Fateh Ali Khan népszerűségét, de ha kilépünk ebből a világból, akkor is jeles zenészek tartják őt nagyra: a rockzenész Jeff Buckley közös koncertfelvételt jegyzett Qasimovval, Björk egyenesen a kedvenc élő énekeseként hivatkozott rá. Pedig a fiatal korától énekesnek készülő Alim Qasimov cseppet sem sztáralkat, sokkal inkább a tradíciók embere, akinek a humora is remek. Az azeri mugham zenét klasszikus költemények, valamint hangszeres és énekes improvizációk jellemzik, Qasimov a műfaj autentikus interpretációjában is páratlan, de sokszor bátran ellép a hagyományoktól. A Rabābi című esten a szúfi kultúrát az azeri mellett az iráni irányból is ápolják, Alireza Ghorbani pedig már korábban is járt a Müpában: a Fesztivál Színházban adott telt házas, nagy sikerű koncertet. Ezúttal a perzsa (Rûmî) és azeri (Fuzûlî) költészetet egyesítik énekükkel, és azt keresztezik a perzsa és azeri-török határokat - amúgy is - elmosó zeneiséggel, kortárs közel-keleti hatásokkal, valamint két jeles magyar jazz-zenész, az ütőhangszeres Dés András és az Archie Shepp zenekarában is nagybőgős Szandai Mátyás játékával. Szakrális zene a javából.

ének: Alim Qasimov, Alireza Ghorbani

moshtagh, hangszerelés, művészeti vezető: Hesam Naseri
gitár: Mahan Haji Mirarab
kamancheh: Saman Samimi, Rauf Islamov
tar: Milad Mohammadi
ütőhangszerek: Dés András
nagybőgő: Szandai Mátyás

Ajánlatunk


A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló műsorral.

Szente Vajk íróként a műfaj paródiájának szintjére emeli a vígjátékot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!