RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


POKORNY LIA és HAMUPIPŐKE - Mesénkben a sorsunk?
4

POKORNY LIA és HAMUPIPŐKE - Mesénkben a sorsunk?

Szeretnéd megtudni, milyen titkos összefüggések rejlenek Pokorny Lia színművésznő és Hamupipőke sorsában? Gondolnád, mi mindent kaphatsz a kedvenc mesédtől? Mit jelentenek a mese fő szimbólumai a lencseválogatástól a bálig és az aranycipőig...?

 több

Aktuális előadások



Izgalmas kérdések, lenyűgöző összefüggések egy ízig-vérig mesés esten

Meglepő, de a legrégebbi mesék is meghökkentően aktuális üzeneteket rejtenek számunkra. Ezek a mesék akkor hatnak a legmélyebben, ha részleteiben és összefüggéseiben megértjük a képek, szimbólumok rejtett kódjait.

A jó mese mindig leírja a hibákat és a csapdákat, ezekkel párhuzamosan pedig a helyes irányt, a kiút lépéseit is. A választást természetesen ránk bízza.

Kitartó meseelemzési munkánk során a klasszikus mesék lángra gyújtották szívünkben a lelkesedést és a csodálatot, mert annyira pontosan és univerzálisan mutatják meg, mi is zajlik az emberi lélek belsejében. Mesénkben a sorsunk? – híres emberek kedvenc meséi sorozatunkkal célunk, hogy régi-új távlatokat nyissunk a mesét kedvelők számára: megmutatjuk, milyen összefüggések lehetnek sorsunk és gyermekkori kedvenc mesénk között.

Mert koránt sem véletlen, mi gyerekkorunk kedvenc meséje. Különösen izgalmas ez, ha figyelembe vesszük, hogy a mesebeli történet belső, lelki folyamatainkat szimbolizálja.

Hogyan bántak Hamupipőkével: elhagyták, elutasították, vagy igazságtalanok voltak vele? Esetleg megszégyenítették vagy elárulták? Miért ez Pokorny Lia kedvenc meséje?

Mit jelent a mostoha, a bál és vajon mi az aranycipellő vagy a levágott sarok saját életünkben? Hogyan szolgálja egy kedvenc mese olvasójának boldogulását?

Ha érdekelnek a válaszok, gyere el szeptember 19-én a Napfényes Rendezvényterembe, ahol egy nagyon bájos és karizmatikus színésznő osztja meg gondolatait és mesés élményeit - mindannyiunk gazdagodására.

 Az est házigazdái a Sajátmese-módszer megalkotóiként ismert „mesés házaspár”, Szedlmayer Bea és Korpusz Sándor.

Az előadás előtt vagy után kóstold meg a Napfényes Étteremben Lia egyik kedvenc fogását, a Napfényes Bowl-t, a jegyed felmutatásával 20 % kedvezménnyel! A kedvezmény persze akkor is jár a vacsorád árából, ha épp más fogásra vágysz...!

 
Az est házigazdáiról

Szedlmayer Beáta

Olasznyelv-tanár, fordító, innovatív transzperszonális pszichológiai terapeuta és sajátmese-tréner, A mese gyógyít című könyv szerzője (Casparus Kiadó, 2022.)
Korábban megjelent könyve: Netfüzet (Kossuth Kiadó, 2004.)
Férjével, Korpusz Sándor önismereti trénerrel a dr. Paola Santagostino milánói pszichoterapeutától tanult módszert fejlesztette tovább, ez alapján dolgoznak Sajátmese-módszer elnevezéssel.

Korpusz Sándor

Motivációs előadó, tréner, író, A mese gyógyít című könyv társszerkesztője.
Korábbi művei:
A szárnyaló bányaló – Boldogságtechnikai kézikönyv (Subrosa Kiadó, 1998.) című gondolkodásfejlesztő, probléma- és életrendszerező, önbizalom építő könyv.
Ilyen a pénz – A pénz a figyelmetlenektől a tudatosak felé áramlik (Colorcom Média Kft., 2005.)

Feleségével, Szedlmayer Beával közös tanulmányúton is részt vett Olaszországban Dr. Paola Santagostinónál, a mesepszichológia céges alkalmazási lehetőségeiről tartott képzésen. 2013. óta közösen tartanak sajátmese csoportos és céges tréningeket, tanfolyamokat és meseelemző előadásokat.

Ajánló


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

A gurujóga gyakorlat jelentése Láma Ole Nydahl meghívására Budapestre látogat Dzsamgön Kongtrul rinpocse, a tibeti buddhizmus Karma Kagyü hagyományának egyik…

Lackfi János író, költő, műfordító, hatvannyolc vers és próza kötete jelent meg, fele felnőtteknek, fele gyerekeknek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!