RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Pilvaker - Várkert Irodalom Extra

Pilvaker - Várkert Irodalom Extra

Március 6-án, újdonságként a Pilvaker és a Várkert Bazár életében, egyetlen este erejéig a Pilvaker csapat érkezik a Várkert Irodalom színpadára, hogy a március 15-i Aréna-koncert előtt meséljenek az irodalomhoz, a versekhez fűződő viszonyukról, a dalok születéséről, az előadásról, és arról, mit jelent ma ez a közösség és milyen értékek mentén jött létre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 6. péntek, 19:00

A Red Bull Pilvaker megszületésének alapja az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés volt, amely mára egy sokszínű kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát, így mára már hagyományápolássá vált a költészet által. Az esemény párhuzamot von a magyar irodalom versei és „jelenkorunk szóforradalmárai” között. A sikert igazolja az a megtisztelő felkérés is, melynek köszönhetően bekerülhetett a Szavak című Juhász Gyula vers átdolgozás az általános iskolai 8. osztályos irodalom tankönyvekbe.

A Red Bull Pilvaker 2011-ben született meg az alapító, Takács Ákos ötletéből, majd 2012-ben útjára indult az első koncert. Azóta mindannyian tudjuk, hogy a szavak forradalma mit jelent: egy csapatot, ahol a tagok fiatalok, tehetségesek, céltudatosak, hirdetik az irodalmat és a zenét.

Közreműködők: Takács Ákos, Szabó Simon, Delov Jávor, Lábas Viki, Trokán Nóra, Farkas Izsák

 

 

 

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!