RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Petőfi Sándor: Az apostol

Petőfi Sándor: Az apostol

A 2018. évi KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL FŐDÍJAS előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 22. péntek, 19:00

PETŐFI SÁNDOR: AZ APOSTOL 1848-2019
 
Előadja: BORBÉLY SÁNDOR színművész

"1972 őszén a győri Arrabona Amatőr színházban 17 évesen, - szinte gyermekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”
Sok-sok év telt el és ma, 2019-ben bizony „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!”  Elkezdett újból érdekelni Petőfi ezen kevésbé ismert költeménye. Mit tudok elmesélni ma ezzel a művel? Hogyan tudom a színpadon élővé tenni ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt nagy kihívásnak gondoltam! És eljött a pillanat, mikor azt éreztem, hogy nem tudom nem „létrehozni” ezt az előadást.
Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit látunk a színpadon, aki a közönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor örök emberi kérdéseire. Vitatkozik, érvel és közben a közönség, mint befogadó, és mint aktív résztvevője az előadásnak, megismerheti Petőfi Sándor ezen kevésbé ismert remekművét.

Ahogy a világ körülöttünk, az előadásom is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap!
Ezért választottam előadásom címéül: Petőfi Sándor AZ APOSTOL 1848-2019

Azóta is színészként élem életem és most, újból szeretném Önöknek átadni ezt a költeményt!

Az előadásban 17 szerepet keltek életre!"

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!