RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Pétery Dóra és az Aura Musicale / KARÁCSONYI ORGONAKONCERT
2

Pétery Dóra és az Aura Musicale / KARÁCSONYI ORGONAKONCERT

A Müpa karácsonyi orgonakoncertjeinek jellegzetessége, hogy a hangszerek királynőjének hangjához ezeken az eseményeken emberi orgánum is csatlakozik: nemcsak billentyűs zenét hallunk, de a vokális repertoár gyöngyszemeit is - természetesen olyan műveket, melyeknek hangulata illik a közelgő ünnephez. Az idei karácsonyi orgonakoncert középponti előadó-egyénisége a magyar orgonaművésztársadalom jeles tagja, a hozzá csatlakozó együttes a hazai historikus régizenei előadópraxis több évtizede működő,…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 21. kedd, 19:30

Pétery Dóra a budapesti Zeneakadémián Ruppert István és Pálúr János, a helsinki Sibelius Akadémián Spányi Miklós növendéke volt. 2006 és 2008 között Svédországban Hans-Ola Ericsson osztályában tökéletesítette tudását. Számos nemzetközi fesztivál rendszeres vendége, kortárs zenét is szívesen játszik. Az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes 1995-ben alakult, vezetője a világjáró csellóművész Máté Balázs, a budapesti Zeneakadémia és a hágai Királyi Konzervatórium neveltje, aki a salzburgi Mozarteumban Nikolaus Harnoncourt óráit is látogatta. A hangverseny műsora mind stilárisan, mind műfajok szempontjából igen változatos. A dán-német Dietrich Buxtehude prelúdiuma az érett barokk zene északnémet ágát képviseli, a francia Charles-Marie Widor egyszerre modern és ugyanakkor archaizáló Gótikus szimfóniája az előző századfordulót. A második részben Bach két kamarakantátája között igazi karácsonyi hangulatot teremt a Concerto Pastorale a kevéssé ismert német barokk mester, Johann Cristoph Pez terméséből.

Művészeti vezető:

Máté Balázs

Műsor:

  • Buxtehude: g-moll prelúdium, Buxwv 149
  • Widor: Gótikus szimfónia, op. 70
  • J. S. Bach: Tritt auf die Glaubesbahn - kantáta, BWV 152
  • Pez: Concerto pastorale
  • J. S. Bach: Ach Gott, wie manches Herzeleid - kantáta, BWV 58

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!