RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Parasztopera - Kassai Thália Színház vendégjátéka

Parasztopera - Kassai Thália Színház vendégjátéka

Pintér Béla - Darvas Benedek
Parasztopera
Népies-zenés krimiballada



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 30. hétfő, 19:00

A kassai Thália Színház vendégjátéka

Roland és Etelka házasodni készül. Két világ találkozik az esküvő napján: Etelka szülei, a kikupálódott városi polgárok és Roland szülei, a gazdag parasztok. „A menyasszony domborodik, a magyarság szaporodik” – énekli Julika, a vőlegény mostohatestvére, akinek szintén van titkolnivalója. De pontosan így van ezzel az egész család. Mindenki csacsog, mindenki örül. Mindenki úgy tesz, mintha minden tökéletes lenne. De egyre inkább repedezni kezdenek a hazugságokból, elhallgatásokból épített falak. Sorra derül fény kisebb-nagyobb rejtélyekre: ki kit utál?, ki kit szeret?, ki kinek a kije? Julikát mostohaapja két hold szőlőért eladta a részeges állomásfőnöknek. Amikor az üzlet meghiúsulni látszik, bosszúból az Állomásfőnök beszélni kezd, egy régi-régi történetbe fog bele. Fokozatosan megelevenedik a múlt. A múltból pedig felbukkan a Cowboy és kiderül ő a kulcs a legnagyobb rejtélyhez. Mindenki találkozott vele, mindenkinek van hozzá köze, mindenki életére hatással volt.

A népzenét a barokk operával ötvöző fergeteges történet egy kudarcra ítélt lagziról mesél. Szegénység és kiszolgáltatottság, kisemberi vágyak és mindennapi hazugságok, gyilkos humor és humoros gyilkosság. Mindenki csak boldogulni akar és ez a legbiztosabb út a boldogtalansághoz. Kusza családi kötelékek és bonyolult érzelmi viszonyok. Vérbő komédia és gyötrelmes dráma. Édes titkok és fájdalmas leleplezések. Semmi sem az aminek látszik.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!