RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Pablo Ferrandez / RISING STARS

Pablo Ferrandez / RISING STARS

„Ő a legjobb fiatal csellista. Mindene megvan, ami csak kell: ragyogó technika, mély zeneiség és ellenállhatatlan karizma” - a világhírű karmester és zongoraművész, Christoph Eschenbach nyilatkozott így a huszonnyolc éves Pablo Ferrandez Castróról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 10. vasárnap, 20:00

Akárcsak Várdai István, a spanyol csellista is Stradivarin játszik - a Nippon Music Foundation jóvoltából. A magyar zenehallgató szíve nagyot dobban, ha meghallja e hangszer hangját: ezen az instrumentumon muzsikált sokáig Starker János! Őelőtte pedig nem kisebb művész volt a hangszer gazdája, mint Gregor Pjatigorszkij… Pablo Ferrandez Castro teljesítménye egyébként nemcsak Christoph Eschenbachot nyűgözte le. Karajan hajdani felfedezettje, a nagy hegedűművész, Anne Sophie Mutter ezt mondta róla: „ő igazán különleges. Hatalmas hang, rendkívül kifinomult vibrátó, makulátlan bal- és jobbkéz-technika - és mindehhez vérbeli muzsikus!”
Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) által közel negyedszázada sikeresen működtetett koncertsorozat, a Rising Stars keretében a kiválasztott fiatal muzsikusok végigjárják a kontinens jelentős hangversenytermeit, hogy bemutatkozzanak a közönségnek. Pablo Ferrandez Castro műsorának nyitószáma különlegesség, Max Bruch ritkán hallható műve, a Kol Nidrei ugyanis zsidó dallamokat dolgoz fel. Beethoven középső korszakbeli A-dúr szonátája a program fajsúlyos remekműve, a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató pedig ezúttal - természetesen - spanyol, de a többséggel ellentétben nem fiatal szerző műhelyéből került ki: Antón-García Abril nyolcvanhat éves, gazdag életművének specialitása a filmzene és televíziós kísérőzene.

A Rising Stars-programba jelölte: L'Auditori Barcelona, Palau de la Musica Catalana

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!