RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


OROSZLÁN SZONJA - Laza esti beszélgetés

OROSZLÁN SZONJA - Laza esti beszélgetés

LAZA ESTI BESZÉLGETÉS pályájáról, szerepeiről, az életéről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 21. péntek, 19:00

az ÉLESS-SZÍN vendége: OROSZLÁN SZONJA
énekesnő, színésznő
Beszélgetőtárs: VALLER GABRIELLA

OROSZLÁN SZONJA színésznő
- Érettségi után a tengerentúlon is tanul, Bostonban egy énekkurzuson vett részt. 2001-ben kapott diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán. Közben 1998-ban New Yorkban részt vett az American Academy of Dramatic Arts színész kurzusán. Másoddiplomáját 2001–2002 között szerezte az ELTE Bölcsészkarán, kulturális menedzser képzésen.
- Szonja 1996-ban a Kecskeméti Katona József Színház , A dzsungel könyve című darabjában kapta első szerepét, a Túnát. 2000-től a Vígszinház, Pesti Színház, majd a Centrál Színház következett. 2006-tól a Madách Színház színésznője volt. Egyik kedvenc szerepe a Mary Poppins musical főszerepe. 2009-2011 között az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának egyik zsűritagja lett. 2013-tól a Játékszínben játszott.
- Első filmszerepét 1998-ban a Jancsó Miklós által rendezett, Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmben kapta. Majd olyan filmekben szerepelt, mint a Valami Amerika trilógia, az Egy szoknya egy nadrág , az Egy bolond százat csinál, a Magyar vándor , de játszott egy angol filmben is Christopher Lambert-tel.
- 2015-ben mégis maga mögött hagyott mindent és Amerikába költözött. Saját elmondása szerint szeretett volna kitörni a "buta és szőke" szerepéből, ezért hagyta el hazáját és ment a tengerentúlra.
- 2016-ban a philadelphiai Arden Színházban kapott szerepeket, eljátszotta Csehov Sirály c. darabjában Arkagyinat is.
2018 nyarán a Dobó Kata rendezte Kölcsönlakás című filmben forgatott Budapesten.
- 2015-2020 között részben Philadelphiában élt, ahol állatorvosi asszisztensi képesítést is szerzett. 2020-ban visszaköltözött Budapestre. Számos díjat kapott, legtöbbet a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt jelenti számára.

(A helyek elfoglalása az érkezés sorrendjében történik!)

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!