RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Nyári Tihany levendulavirágzáskor

Nyári Tihany levendulavirágzáskor

„A Balaton mindenkié”
Idén elindítottam „A Balaton mindenkié” sorozatot: lesznek gyalogtúrák, városnézések és kul-túrák többször ebben az évben a Balatonnál. Gyere és fedezd fel, ismerd meg a magyar tengert, vegyük együtt birtokba.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 26. vasárnap, 9:50

A szlogen nem új, a XIX. század végéről származik és Balatonföldvárról kölcsönöztem. Példaértékű volt az akkori főurak gondolkodása: a Balaton-partot szabadon hagyták, ahol megépült a sétány, amelynek teljes hosszában végig lehetett sétálni Balatonföldváron (még ma is).

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): belépő az apátságba:
2200 Ft/fő felnőtteknek, diák és nappali tagozatos hallgató érvényes diákigazolvánnyal, és nyugdíjas érvényes igazolvánnyal 1300 Ft/fő
tourguide készülék díja: 400 Ft/fő
Találkozó Balatonfüred, buszállomás vagy Tihanyban a busz Posta megállójánál. Kezdés 9:50 órakor Tihanyban a busz Posta megállójánál.
Térkép: https://goo.gl/maps/TAg8u4VkqsbmrPaC9

Én Budapestről vonattal utazom Balatonfüredre, ha szeretnél csatlakozni üzenj vagy írj emailt.
Balatonfüreden az autóbusz-állomásról 9:10 órakor indul a busz Tihanyba.
Hazautazás délután, egész napos program.
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR0cbB6s4sjMX-1eqyxcg0u2g24GySL8pZsYgBBy8na6nDwYlnR2aJDbNo4

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR1blpnDrKviNEigwxXlIlLgZFrC7T_9p_Ik04WZJfp3gMhy9Amc1h-67dA

Légy szíves olvasd el!

Januárban már megismertük a varázslatos téli Tihanyt, most újra hívlak Benneteket, hogy barangoljatok velem Tihanyban! Nyáron is csodálatos.
Virágzik a levendula, vár az ezeréves apátság, a Balaton, és Tihany!
Rögtön fantasztikus panorámával kezdünk és Tihany saját miniszobrával, Gombóc Artúrral. A két tájházban megismerkedünk a régi tihanyiak, egy parasztgazda és egy halász életével, tárgyaival. Az oszlopos ívelt parasztgazda házban már nyaraltatással is foglalkoztak, a halászcéh házában pedig szóba kerül a régi céhes életforma, de a garda elkészítésének receptjét is megtudhatjuk.
Miután kigyönyörködtük magunkat a panorámában, idegenvezetéssel végigjárjuk az apátsági templomot, az altemplomot és a két kiállítást. A monostort I. András magyar király alapította 1055-ben Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére. A kiállításon a félsziget és az apátság története mellett betekintést nyerünk a mai bencés szerzetesek életébe: milyen az időbeosztásuk, vajon van hobbijuk, és kiderül, hogy kiből lehet szerzetes. Miért nevezik királyőrző apátságnak? Interaktív elemek, kincstári tárgyak és rövidfilmek színesítik a tárlatot.
Kávészünet után következik a szenzációs és igen látványos levendulamező a Belső-tó partján. Legvégül, akinek kedve van, akár megkóstolhat vagy vásárolhat levendulás termékeket (szappantól a likőrig és lekvárig széles a skála), ilyenkor Tihanyban minden a levenduláról szól! Tudtad, hogy a levendulaolaj színe sárga és nem lila? „Vásárlói nyomásra” lesznek lilák a termékek, mert az emberek a világon mindenhol a lila színt kötik össze a levendulával. A most nyíló illatos levendulák között lehet barangolni, fényképezkedni, vagy csak egyszerűen megcsodálni, beszippantani a finom illatot.

Mire számíts? Gyalogos városnézés lesz Tihanyban. Kényelmes cipő fontos: aszfaltos és földúton is fogunk menni (föld: levendulás, Belső-tó). A levendulás a falu központjától 1200 méterre van. Belső-tó kerüléssel juthatunk vissza a faluba és a buszmegállóhoz (3 km) vagy ugyanazon az úton, amin jöttünk, vissza 1200 méter. Tehát vagy 2200 méter összesen, vagy a tó kerüléssel kb. 4,5 km.
Az apátság, a tájház, és a levendulás nyitvatartási idejében barangolunk, azonban mind a három intézmény fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására. A levendula most virágzik, azonban a virágzást az időjárás befolyásolhatja.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek
betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!