RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


NT Live: Julie

NT Live: Julie

NT Live - Julie
A londoni National Theatre előadása felvételről, 120 perc, 2018
angol nyelven, angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 26. kedd, 19:00

Rendező: Carrie Cracknell

August Strindberg nyomán.
Átdolgozta
Polly Stenham

A londoni National Theatre Julie című darabja August Strindberg világhírű drámája, a Júlia kisasszony alapján készült. Az eredeti darabot az 1880-as években betiltották hazájában, mert erkölcstelennek ítélték. Címszereplője, Júlia grófkisasszony az eredeti változatban apja távollétében, egy Szent Iván éji mulatságon vágyainak engedve és átlépve minden társadalmi korlátot, flörtöt kezdeményez a lakájjal, Jeannal, aki egyébként a fiatal szakácsné, Kristin vőlegénye. Erotikus vágyai beteljesülnek, de ezáltal a különös Szent Iván éjen a társadalmi szerepek is felcserélődnek, a lakáj urává válik a lealacsonyodó grófkisasszonynak és mindketten hamar rádöbbennek, hogy ezek után nem is léphetnek vissza régi viszonyaik közé, menekülniük kell, ha egyáltalán lehetséges.

A történetet többen is átdolgozták már, 2018-ban Julie címmel, Polly Stenham adaptációjában került a londoni National Theatre színpadára. A cselekmény ezúttal a mai Londonba helyeződik át, és Julie nem húszéves arisztokrata kisasszony, hanem egy iparmágnás harmincon túli lánya, Jean pedig az apa fekete sofőrje. A szereplők között itt nem osztálykülönbség, hanem vagyoni különbség képez óriási szakadékot, ez teremt feszültséget.

Vanessa Kirby az NT Live előadásban tökéletesen alakítja az érzelmileg labilis főhősnőt, Aric Kofi Abrefa remek a magát visszafogni igyekvő, de motivált sofőr szerepében, Thalissa Teixeira pedig vibráló erotikát visz a szakácsnő figurájába. A darabot Carrie Cracknell rendezte.

Az előadást angol nyelven, angol felirattal vetítjük!

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!