RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Nils Frahm

Nils Frahm

A német zongorista, zeneszerző és producer Nils Frahm a modern kortárs könnyűzene egyik legnépszerűbb alakja, filmzenék szerzője és a Piano Day nemzetközi zongoraünnep megálmodója. Ezúttal szólóprodukcióval, 2018-as All Melody című albuma turnéjának keretében lép fel a Müpában.

Az 1982-ben, Hamburgban született Frahm kisgyerekként kezdett klasszikus zongorát tanulni, de a nyolcvanas évek végére már a magnetofonnal való hangmanipulációk és a keverők világa is rabul ejtette. Két hasonló érdeklődésű gyerekkori barátjával időről időre azóta is együtt zenél, és 2016-ban is velük, a Nonkeen nevű experimentalista ambient trióprojekttel adta legutóbbi budapesti koncertjét. (Korábban többször is járt nálunk, szólóban, illetve kedvenc partnerével, az izlandi multiinstrumentalista-producer Ólafur Arnaldsszal együtt is.)

Nils Frahm intim és személyes, ám nagy érzelmi erejű kompozíciói filmzenének is ideálisak. Az általa kitalált Piano Day nemzetközi zongoraünnep indulásának évében, 2015-ben két mozifilm, a Victoria és a Manifesztum mellett az Ellis című poétikus rövidfilm aláfestő zenéjét is ő jegyezte. Az elmúlt két év során Berlinben megépítette saját stúdióját, és 2018-ban a már ott készült, All Melody című albumának anyagával kezdett újra turnézni.

Ajánló


Képzeld el, hogy kialszik minden fény… A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív…

3 fiatal színész a jelen és a múlt, saját maguk és a szüleik…

A Műhelytitkok előadások bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és a zenei folyamatokba. Az…