RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Náray Erika vendége: Szalóki Ági / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Szalóki Ági / JAZZRAJONGÓK

„Aki nem tartja meg hagyományait, csak hánykolódik. Azok a népek, amelyek elvesztik az identitásukat, mentálisan könnyebben megbetegszenek” - vallja az angyali hangú Szalóki Ági, a mai magyar folkzene egyik legmeghatározóbb énekese...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 21. csütörtök, 20:00

Náray Erika vendége: Szalóki Ági

„Aki nem tartja meg hagyományait, csak hánykolódik. Azok a népek, amelyek elvesztik az identitásukat, mentálisan könnyebben megbetegszenek” - vallja az angyali hangú Szalóki Ági, a mai magyar folkzene egyik legmeghatározóbb énekese, aki gyerekzenekarával az elmúlt tizenöt évben mintegy hatszáz koncertet adott Magyarországon, a környező országok magyar közösségeiben és több európai gyerekközösségben.

Ötévesen az István a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására alakult ki benne vonzalom az erdélyi magyar népzene iránt, majd Sebő Ferenc tanácsára kezdett népi éneklést tanulni Bodza Kláránál. Tizenhat évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban, olyan muzsikusok közt, mint Szakcsi Lakatos Béla vagy Dés László. Az Ökrös együttesben és a magyarországi világzenét játszó Besh o droM együttesben énekelt évekig, velük járta be a világot a Montreali Jazz Fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théâtre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig. Jazzénekesnőként együttműködött Szakcsi Lakatos Bélával, és olyan kiváló zenészek hívták még partnerül, mint Oláh Kálmán, Balázs Elemér vagy Presser Gábor. 2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első szólólemezét gyerekek számára Téli-nyári laboda címmel. Széles körű klasszikus zenei nevelésénél fogva a mai napig rajong Bach, Debussy és Bartók műveiért, illetve egyes klasszikus kortárs zenei irányzatokért is.

A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Rendezvényhelyszín üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!