RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Montmartre-i Éjszakák  - Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai c. kiállítás finisszázsa

Montmartre-i Éjszakák - Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai c. kiállítás finisszázsa

Méltó módon köszön el a Csernus Tibor képeiből összeállított gyűjtemény: felnőtteknek szóló workshoppal, Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia Debussy-estjével, valamint Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetésével ér véget a kiállítás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 27. vasárnap, 15:00

15.00–17.30 Montmartre-i éjszakák - felnőtt workshop

A kompozíció részletes kigondolása olyan akár egy ünnepi tálalás, előre alaposan megtervezzük. Amikor rajzolunk, szeretünk minden részletben biztosak lenni, hogy úgy kerül a papírra, ahogy mi szeretnénk, de amikor valami újat, valami más inspirációból fakadót valósítunk meg, számos véletlen elemmel is számolnunk kell. A kísérletezésben ez is izgalmas, hogy nem tudjuk pontosan, milyen lesz a végeredmény. Megéri kockáztatni? A kiállításban számos izgalmas alkotással találkozunk, az örökösen kereső-kísérletező Csernus Tibor életművének korai szakaszában alkotott képeiből inspirálódunk. Zsírkréta segítségével egyedi alkotásokat hozunk létre, nem hagyományos módon. 

18.00–19.00 Debussy-est - Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia koncertje

 

A sokoldalú zenei érdeklődésű énekesnő a koncerten legújabb partnerével, az oroszországi születésű, Junior Prima-díjas hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra. Csernus Tibor egy kis magyar faluból, Kondorosból származik, de Párizsban találta meg a számára legmegfelelőbb, sugárzó és termékeny szellemi közeget. A hárfa-ének duó a párizsi hangulatot varázsolja a közönség elé, a 2018-ban éppen száz éve elhunyt Claude Debussy legszebb dalait öltözteti új köntösbe. A formákkal folyton merészen kísérletező Debussy-nek Paul Verlaine és más költők verseire írt műveit a zeneszerzőhöz méltó bátorsággal és újító szándékkal hangszerelte át a két fiatal zenész.

19.30–20.30 Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetése

 

Winkler Nóra és Topor Tünde, az Artmagazin alapítóinak páros tárlatvezetései legendásak. Egymástól is kérdezve vezetik be a nézőket egy anyag titkaiba, személyes meglátásaikkal igazán közel kerülhetünk alkotókhoz, korszakokhoz, és ahhoz is, mit jelent művésznek lenni. Csernus Tibor kapcsán szó lesz Párizsról is, arról, hogy mit tud ez a város és miért vált ennyire fontos helyszínévé a művészet történetének, azon belül is az ott sikeres magyarokénak.

A megvásárolt jegy mindegyik eseményre külön-külön is felhasználható.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!