RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


*Miért lett R. úr ámokfutó? / R. W. Fassbinder / KVTársulat

*Miért lett R. úr ámokfutó? / R. W. Fassbinder / KVTársulat

R. úr műszaki rajzoló egy építészeti irodában. Élete minden tekintetben rendezett és konszolidált. Úgy tűnik, hogy boldog és elégedett. Azonban egy napon ámokfutásba kezd...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 21. vasárnap, 22:00

R. W. Fassbinder: Miért lett R. úr ámokfutó? – KVTársulat előadása

„R. úrnak van felesége és gyereke, a családjának van lakása és autója. R. úr a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, és minden tőle telhetőt megtesz a családjáért. R. úr szeret nosztalgiázni a régi barátaival, szeret romantikus dalokat hallgatni a feleségével, és szívesen segít a fiának a tanulásban. R. úr igazán elégedett lehet az életével. Csak az a baj, hogy egyesek olykor nem engedik neki.” (Bíró Bence)

A KVTársulat a független szféra egyik legrégebben (2007) alakult társulata, amelyet női alkotók alapítottak és vezetnek, és elsősorban nőket érintő témákat dolgoznak fel. Megalakulásuk óta 20 kortárs bemutató (ebből 15 kortárs magyar ősbemutató), hazai és nemzetközi fesztivál meghívások, 3 díjnyertes előadás (12Hét - Köznevelési Különdíj; Függésben - EMMI díj, Médeia - THEALTER Alkotói Különdíj) erőteljes társadalmi szerepvállalás, sokszínű repertoár, mobilitás és rugalmasság jellemzi munkájukat. A Miért lett R. úr ámokfutó? minden hónapban más fővárosi vagy vidéki színházban látható, különleges helyszínen; az adott színház büféjében. Minden színházban csak egyszer, egyetlen alkalommal. Az előadás esemény; minden esetben közönségtalálkozó, tematikus beszélgetés kapcsolódik hozzá.

Játssza: Dankó István, Stork Natasa, Major Erik e.h., Urbanovits Krisztina,
Mátray László/Schmied Zoltán, Száger Zsuzsa, Messaoudi Emina, Ördög Tamás

Dramaturg: Bíró Bence
Látvány: Schnábel Zita
Rendező: Ördög Tamás

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!