RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


*Megálló / Szücs Zoltán – Mentőcsónak
2

*Megálló / Szücs Zoltán – Mentőcsónak

Szücs Zoltán: Megálló
találkozás egy szubjektív időben – a Mentőcsónak előadása


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 29. szombat, 19:30

A Megálló két ember –  egy meghasonlott, korrupt politikus és egy bukott alkoholista költő – háborúja, egy szubjektív időben. A kezdeti kölcsönös bizalmatlanságot, gyűlölködést és lenézést felváltja a megismerés és a lassú összehangolódás egy ismeretlen, de közös cél felé. A darab megmutatja a sikerember sivárságát és magányát, illetve a kitaszítottak lelki gazdagságát is. Együtt kell rájönniük, hogy miért is kerültek ebbe a helyzetbe, közösen kell lassan átmenniük a gyász fázisain, a tagadáson, a haragon, az alkudozáson, a depresszión és az elfogadáson, hogy aztán a darab végére a régi élet romjain együtt kezdhessenek egy új Utat.

„Van benne rögvalóság és költészet, a tökéletes színdarab!” (Székely Csaba)

A szerző, Szücs Zoltán 50 éves. Tíz évig dolgozott díszítőként és kellékesként a kaposvári színházban. Huszonkét éven át élt drog- és alkoholfüggésben. Eljutott majdnem a végig. „Voltam biztonsági őr, villanyszerelő, kocsitakarító és kéményseprő, amíg aztán az egyre súlyosbodó függéseim végképp alkalmatlanná tettek mindenre” – fogalmaz saját magáról. Több mint tíz éve, hogy egy féléves rehabilitációs kezelés hatására nem él tudatmódosító szerekkel. Terápiás jelleggel kezdett írni, azóta számos színdarab került ki a keze alól, a Függésben című drámáját a Kolibri Színház és a KV Társulat, az Addikt című darabját a Pécsi Nemzeti Színház játszotta.

A produkció a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült vizsgaelőadás alapján jött létre.

Korhatár: 15 év
Időtartam: 45+45 perc (az előadást feldolgozó foglalkozás követi)

Szereplők:
Némedi Árpád
Timkó János

Színházi nevelési konzultáns: Gyombolai Gábor
Produkciós menedzser: Király Krisztina
Rendező: Markó Róbert

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!