RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/3. 21-22

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/3. 21-22

Antonín Dvořák (1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző, aki életét arra tette fel, hogy a cseh nemzeti zenét európai színvonalra emelje és megismertesse az egész világgal. Operái, szimfonikus művei, szláv táncainak sorozata mind ezt a célt szolgálták.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 21. csütörtök, 19:30

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR
Dvořák: Gordonkaverseny
Dvořák: VII. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK
Fenyő László (gordonka)

VEZÉNYEL
Káli Gábor

Antonín Dvořák (1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző, aki életét arra tette fel, hogy a cseh nemzeti zenét európai színvonalra emelje és megismertesse az egész világgal. Operái, szimfonikus művei, szláv táncainak sorozata mind ezt a célt szolgálták. 1892 és 95 között a New Yorki Konzervatórium igazgatója volt, ebben az időben született kilencedik, „Az Újvilágból” című szimfóniája és ugyancsak híressé vált Gordonkaversenye is. A háromtételes mű a cselló hangjának és kifejezési lehetőségeinek minden szépségét megmutatja. Hetedik szimfóniájának megírására Brahms III. szimfóniája inspirálta. Londonban mutatták be a zeneszerző vezényletével, köszönetképpen ajánlotta a Királyi Filharmóniai Társaságnak, amely tagjává választotta. Hangversenyünk karmestere, Káli Gábor (sz.1983) karmesteri tanulmányait Budapesten kezdte, Berlinben fejezte be, 2018-ban 1. díjat nyert a Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyen. Vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és Németország legrangosabb operaházaiban. Fenyő László (sz. 1975) a Zeneakadémia után Lübeckben fejezte be tanulmányait, 2004-ben megnyerte a Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaversenyt. Németországban él, a Karlsruhe-i Zeneakadémia professzora, sokat koncertezik világszerte és sok kamarazenét játszik, itthon is.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!