RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

.Pat Metheny korunk talán legismertebb jazzgitárosa, aki szinte minden legendás muzsikussal dolgozott már, miközben maga is azzá érett. A Modern Art Orchestra kiszenekara a gitárosfenomén debütáló albumát, a Bright Size Life-ot veszi gondozásába és tolmácsolja a közönség számára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 11. kedd, 20:00

MAO Legendás Albumok / Pat Metheny: Bright Size Life

Közreműködik:
Komjáti Áron - gitár
Barcza Horváth József - basszusgitár
Csízi László - dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Pat Metheny: Bright Size Life

Az 1976-os lemez a Manfred Eicher által alapított és ugyancsak a jazztörténet legendái közé tartozó ECM kiadó gondozásában jelent meg. A jazz kedvelői minden bizonnyal találkoztak már ECM kiadvánnyal - a kétségbevonhatatlan világszínvonal mellett műfaji kötetlenség is gyakori jellemzője ezen lemezeknek, nem is csoda tehát, hogy a MAO  repertoárjára tűzte az eredetileg Pat Metheny, Jaco Pastorius és Bob Moses által felvett lemezanyagot.

A gitárból, basszusgitárból és dobból álló hármas félelmetes gazdagsággal játszik a Bright Size Life-on, nem kis kihívás ebben a kontextusban működni a muzsikusoknak. A mérsékelt létszámból fakadóan ugyanakkor számottevő szabadság is származik, és a szólisták és a kísérők szerepeinek határvonalai valamelyest elmosódnak a zenei szövetben. A Bright Size Life a legelső Metheny-lemez, a gitárművész minden zenei karakterisztikájával: fantáziadús, ösztönös szólói, sajátos lírai harmóniavilága, megismételhetetlen gitárhangja és játékossága önálló kategóriába emeli valamennyi munkáját, így debütáló albumát is. Kihagyhatatlan zenehallgatás a Modern Art Orchestra muzsikusainak előadásában!

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!