RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Makám: Budapest éjszakája szól

Makám: Budapest éjszakája szól

A 37 éve alapított, Krulik Zoltán vezette legendás Makám zenekar évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai világzenei életnek. Akkor kezdtek el világzenét játszani, amikor ez a fogalom még nem volt ismert.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 16. kedd, 20:00

Egyszerűen a tradíciók ismeretében és tisztelete mellett írtak modern zenét, olyan dalokat, amelyeket ma is több generáció énekel. Munkásságukat két tucat lemez fémjelzi, két éve, 2019-ben kiadott, Ady dalok - Budapest éjszakája szól címet viselő legutóbbi lemezükkel az az évben 100 éve eltávozott Ady Endre előtt tisztelegtek. „Ady volt az, akiben teljes lett az idő, aki megfordította a világot, a magyar glóbuszt, aki köré gyűlt a századforduló új nemzedéke, s akihez viszonyulva mindenki tudta a helyét – írták kor- és eszmetársai, pályatársai, mivel volt bátorsága írni az addig ki nem mondott tabukról, a lét szörnyű zavaros és véres élményeiről. Ady klasszikussá vált „nagy” versei mellett, mint a A föl-földobott kő, Párisban járt az Ősz, Őrizem a szemed, Adja meg az Isten – rejtőző kincseket is bemutatva megidézzük a költő és korának szellemét a szó, az ének és zene eszközeivel” – vallják az alkotók a lemezről, melyet ezúttal az Opus Jazz Club közönségének is bemutatnak.

Közreműködik:

Magyar Bori - ének
Kuczera Barbara - hegedű, ének
Eredics Dávid - szaxofon, ének
Krulik Zoltán - gitár, ének
Bata István - basszusgitár
Keönch László - dob, cajon, ének

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!