RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Magyar népi hangszerek – Fúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Magyar népi hangszerek – Fúvósok / HANG-SZER-SZÁM

A zenész-tudós Agócs már középiskolásként érdeklődött a tradicionális kultúrák iránt. Amellett, hogy tekintélyes mennyiségű népzenei gyűjtést végzett, évtizedek óta foglalkozik népzenei és néptáncrendezvények szervezésével, a népi kultúra legkülönbözőbb korosztályoknak szóló oktatásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 11:00

Magyar népi hangszerek - Fúvósok

Töröksíp és csimpolya, nádpikula és regőssíp, klarinét és kondáskürt: ebből a különös felsorolásból már biztosan világos, hogy a rendkívül gazdag magyar népi hangszertárból ezúttal a fúvósok kerülnek majd sorra. Hogy a nevekhez alakok, formák, színek, hangok és hangulatok is társuljanak, arról Agócs Gergely és kiváló zenészbarátai, meg a sorozat házigazdája és műsorvezetője, Farkas Zoltán „Batyu” gondoskodik majd. Autentikus élőzene és szakértő muzsikusok: ez a szórakozva tanulás bevett receptje.

A fúvós hangszerek az emberi lélegzet segítségével, az adott hangszer típusára jellemző fúvóka révén szólaltathatók meg. A klarinétot cigányzenekarok és falusi rezesbandák is előszeretettel használják, de önállóan pásztorhangszerként is számontartjuk. A modern tárogatót a cimbalom megújítójaként is ismert Schunda József után Schunda-tárogatónak nevezik. A klarinétnyelvű, de oboatestű, tölcséres furatú hangszer alsó regisztere trombitaszerűen fémes, felső regisztere puha, panaszos hangzású. A műsor élőzenés kíséretét Agócs Gergely és barátai szolgáltatják. A zenész-tudós Agócs már középiskolásként érdeklődött a tradicionális kultúrák iránt. Amellett, hogy tekintélyes mennyiségű népzenei gyűjtést végzett, évtizedek óta foglalkozik népzenei és néptáncrendezvények szervezésével, a népi kultúra legkülönbözőbb korosztályoknak szóló oktatásával. Műsorvezető társa, az Érdemes Művész címmel is kitüntetett Farkas Zoltán „Batyu” is ért a gyerekek nyelvén: a néptáncművész-koreográfus egyben jeles pedagógus.

Közreműködik Agócs Gergely és barátai
műsorvezető: Farkas Zoltán „Batyu”

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!