RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Magyar Kincsek: SZOKOLAY / BARTÓK / FARAGÓ BÉLA / LISZT ( Concerto Budapest )

Magyar Kincsek: SZOKOLAY / BARTÓK / FARAGÓ BÉLA / LISZT ( Concerto Budapest )

A 19. század közepétől 1990-ig ível a Rácz Zoltán által szavatolt igényességű koncert programja, amelynek első száma egy diplomamunka: Szokolay Sándor ugyanis 1957-ben a Hegedűversenyével diplomázott. A Szokolay legelső zeneszerzői korszakának lezárultát reprezentáló versenymű szólistája a zenekar sokszoros versenygyőztes, fiatal koncertmestere, Miranda Liu lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 6. csütörtök, 19:30

A koncert következő száma a múlt század nagy magyar hegedűsét, Szigeti Józsefet idézi meg, hiszen Bartók neki ajánlotta I. rapszódiáját, amelynek zenei anyagában tordai és temesi gyűjtésű táncdallam egyaránt ott rejlik. Faragó Béla éppen harminc esztendeje komponált Janus Pannonius-kantátájának nyomában azután Liszt Ferenc I. Mefisztó keringője újra csak egy hegedűs alakját körvonalazza majd. Igaz, ez a boszorkányos hegedűs maga az ördög lesz: a zeneszerző képzeletét alkotásra sarkalló Nikolaus Lenau Faustja ugyanis épp a boszorkányos hegedűs képében megjelenő Mefisztó közreműködésével készül elcsábítani egy menyecskét.

SZOKOLAY SÁNDOR: Hegedűverseny, op. 15
BARTÓK: I. rapszódia hegedűre és zenekarra, BB 94b
– szünet –
FARAGÓ BÉLA: Búcsú Váradtól – Kantáta Janus Pannonius verseire
LISZT: I. Mefisztó-keringő

Közreműködik: Miranda Liu hegedű
Vezényel: Rácz Zoltán

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!